Nee, dit is niét de nieuwe Mini John Cooper Works

Mini John Cooper Works Trim 2024

Mini maakt zich klaar voor de lancering van zijn potentste Cooper: de John Cooper Works. Die hothatch pakt doorgaans uit met flink wat power en natuurlijk met de looks om die power aan de buitenwereld te verkondigen… Maar nu is er ook een manier om die looks te krijgen zonder de power.

Mini heeft tegenwoordig niet één maar wel twee nieuwe Coopers. Zo hebben ze enerzijds een gloednieuwe elektrische Cooper E en daarnaast hebben ze de oude Cooper met verbrandingsmotor getrakteerd op een doorgedreven facelift, zodat ook die nog even in de handel kan blijven. Die laatste is er al als basis-Cooper C en als snellere Cooper S maar om jezelf in een nieuwe John Cooper Works-hothatch te mogen vertonen, moet je nog even wachten… Tenzij je écht niet kan wachten, wel te verstaan.

Dit met wat uitlaten?

Maak namelijk kennis met de Mini Cooper in John Cooper Works… Trim. Je hoort het goed: het gaat hier in essentie om niet veel meer dan een uitrustingsniveau dat je reguliere Cooper voorziet van de looks van zijn potentste versie. Met “regulier” bedoelen we trouwens ook écht “regulier” want je hoeft je Mini zelfs niet als Cooper S te bestellen om hem ion een JCW-jasje te mogen steken. Het uitrustingsniveau is ook verkrijgbaar voor instapper Cooper C, zolang je die dan wel bestelt met zijn sportversnellingsbak met schakelpedaaltjes achter het stuur. Voor 39.460 euro krijg je dan een auto die eruit ziet als Mini’s snelste hatchback… Maar dan met 156 pk onder de kap.

Mini John Cooper Works Trim 2024

Vind je dat toch niet voldoende, weet dan dat Mini aan de vooravond staat van de lancering van zijn échte John Cooper Works. Die hothatch schopte het in zijn laatste versie voor de facelift al tot 231 pk en de kans is niet onbestaande dat hij er — net als de overige versies — straks een paar extra pk’s bij krijgt. Mini liet hem ook al even zien in camouflage maar dankzij deze John Cooper Works Trim-versie kunnen we ons nu perfect voorstellen hoe hij er zonder die camouflage uit zal zien. Precies zoals dit dus, maar dan hopelijk met een setje échte uitlaten achterop.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws