Paniekvoetbal bij Porsche: Volgende generatie Cayenne full EV, huidige blijft in de verkoop tot na 2030

Porsche Cayenne ev info

Porsche laat trots weten dat het volop bezig is met de ontwikkeling van de vierde generatie - en tevens volstrekt elektrische - Cayenne. Geen paniek EV-hater; de huidige generatie blijft ook nog na 2030 in productie met benzine- en pluginmotoren. Al is 'ie tegen dan al 13 jaar oud.

Het rommelt wat bij Porsche, want het Duitse merk schroeft (samen met Mercedes, Audi, Ford en een rist andere constructeurs) de EV-verwachtingen terug. Dat is natuurlijk vervelend als je net volop aan het inzetten bent op elektrische auto's. Of toch niet helemaal, getuige de vierde generatie Cayenne.

Dubbele Cayenne

De vierde generatie Cayenne is volop in de ontwikkeling en zou ergens rond 2026 het levenslicht moeten zien. Belangrijk daarbij is dat hij net zoals de nieuwe generatie Macan een 100% elektrische aandrijflijn krijgt. Toch is dat niet de enige Cayenne die Porsche aan het ontwikkelen is. Want in een vlaag van paniekvoetbal, heeft het Duitse sportwagenmerk besloten om ook de huidige derde generatie Cayenne door te ontwikkelen om 'm na 2030 nog aan te bieden met benzine en plug-inmotoren.

Porsche Cayenne ev info

Jep, dat las je goed. De huidige Cayenne, die in 2017 vanonder het doek kwam, zal ook nog na 2030 zijn diensten moeten bewijzen voor de klanten die per sé geen elektrische SUV van het merk willen. Sterker nog, Porsche gaat de komende jaren fors geld investeren om de 4-liter V8 met twee turbo's efficiënter te krijgen om zo te kunnen voldoen aan strengere emissieregels. Gek of geniaal?

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Joseph Jules Van der Eecken 11:07
afbeelding van Joseph Jules Van der Eecken

Geniaal!!!!!!

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws