Dit is de nieuwe Audi A5 Coupé die we niet mogen hebben [RENDER]

Audi A5 Coupé render Theottle 2024

Audi heeft een nieuwe A5 maar dat is niet het soort A5 dat we gewend zijn. Zo kleeft die naam tegenwoordig op een berline en break terwijl de A5 Coupé en Cabriolet naar de geschiedenisboeken verbannen worden… Maar hoe zou de nieuwe A5 eruit zien als hij toch een coupé was? Wel, zo dus.

Een maandje geleden leken ze wel de tel kwijt bij Audi. Toen onthulden ze namelijk de nieuwe A5 en dat was eigenlijk helemaal geen opvolger meer voor de oude A5, maar wel voor de oude A4. Het merk steekt namelijk een nieuwe logica achter zijn naamgeving, waarbij even cijfertjes op EV’s en oneven cijfertjes op modellen met verbrandingsmotoren gaan kleven. Is dat echter reden genoeg om geen coupéversie meer van die nieuwe A5 te maken? Wel, oordeel gerust voor jezelf.

Een A4 Coupé dan?

Dit is namelijk hoe die A5 eruit zou zien als hij wél nog een tweedeurs coupé was, of meer specifiek: de S5. Dat is dan ook de versie waar YouTuber Theottle van vertrok voor zijn render, al had die toen natuurlijk nog gewoon vier zijdeuren. Daarvan gomde de digitale tekenaar de twee achterste exemplaren vakkundig weg terwijl de voorste stuks verlengd werden voor dat typische coupé-effect. Om de glaspartijen helemaal goed te krijgen, speelde de artiest zelfs een beetje vals want daarvoor werd gewoon de bovenhelft van de oude A5 Coupé getransplanteerd… En wat blijkt: met een beetje knip- en plakwerk past dat prima.

In het filmpje hierboven kan je trouwens zelf zien hoe Theottle deze S5 Coupé tot leven bracht, en wordt het eindresultaat ook nog even vanuit meerdere hoeken belicht. Daarmee is het meteen ook de laatste keer dat je zo’n nieuwe tweedeurs A5 vanuit die hoeken zal zien, want voorlopig plant Audi geen Coupé- noch een Cabriolet-versie van de nieuwkomer. Het is ook nog niet zeker of zo’n versies er dan wel komen van de zuiver elektrische tegenhanger die Audi later lanceert, al zou dat de verwarring dan wel compleet maken… Want die gaat A4 heten.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws