Deze goedkope EV komt de Dacia Spring het leven zuur maken in Europa (2024)

Dongfeng Nammi Box 2024

Maak plaats aan de laadpaal, want de Dongfeng Nammi Box komt eraan… Wacht, de Dong-wie Wat-mi Hoe? Je leest het goed: er maakt alweer een Chinees merk zijn intrede in Europa. Schrijf deze Dongfeng daarom echter niet meteen af, want hij wil één van de goedkoopste EV’s op onze markt zijn.

2024 is nog maar halfweg, of het is nu al het jaar van de betaalbare EV. Volg maar even mee: net voor de start van het nieuwe jaar onthulde Citroën zijn ë-C3, gevolgd door de Renault 5 begin 2024 en de Hyundai Inster een paar maanden terug. Allemaal pakken ze uit met basisprijzen van rond de 25.000 euro, en dat voor stiekem best bruikbare elektrische autootjes… Maar wat als je toch liever maar 20.000 euro uitgeeft aan je nieuwe EV? Dan kan je nog steeds enkel terecht bij Dacia, maar misschien niet meer voor lang.

En België dan?

Maak namelijk kennis met de Dongfeng Nammi Box, al wordt dat in sommige markten gelukkig ingekort naar Dongfeng Box. Welke naam ze er echter ook op kleven; wat je krijgt is een hatchback die met z’n 4 meter lengte niet veel moet onderdoen voor een Volkswagen Polo. Dat is dan wel in alle gevallen een elektrische Volkswagen Polo want de Box krijgt een elektromotor met 95 pk op de vooras, die zijn stroom haalt uit een accu van ofwel 31,5 ofwel 42,5 kWh. Uit die eerste haal je 250 kilometer rijbereik en uit die laatste wel 340 kilometer volgens de WLTP-cyclus — want jawel: deze Dongfeng is gewoon gehomologeerd voor onze Europese wegen.

Dongfeng Nammi Box 2024

In een aantal Europese markten werd de Box ook al geïntroduceerd, compleet met een opmerkelijk laag prijskaartje. Zo kan je hem al krijgen in Zwitserland, Noorwegen en Nederland en bij onze noorderburen vragen ze er een schappelijke 21.990 euro voor. Daarmee kiest de Box mooi het midden tussen de Dacia Spring en de Citroën ë-C3, al werd voorlopig nog niet bevestigd wanneer en zelfs of de Dongfeng naar België komt. Afwachten dus…

Meer EV’s in de gratis EV-Gids

Wil je het complete marktoverzicht van alle EV’s ontdekken? Klik dan door naar de Autofans EV Gids 2024 of blader meteen in het digitale magazine hieronder.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws