Mercedes vergeet auto twee jaar lang in de woestijn… met goeie reden

Mercedes EQS woestijn 2024

Op de lijst van vreemde beelden om je week mee te beginnen: deze Mercedes EQS. Die zit namelijk bedekt onder een laag zand en bevindt zich ook middenin de Kalahari-woestijn. Hij is daar echter niet zomaar zonder stroom gevallen, o nee. Mercedes parkeerde hem er bewust en wel met een goeie reden.

Mercedes heeft een naam hoog te houden op vlak van kwaliteit. Met name in de jaren ’70, ’80 en nog een beetje ’90 stonden hun auto’s erom bekend ronduit onverwoestbaar te zijn, vooral indien er een turboloze dieselluiaard voorin lag. Zo zie je zelfs vandaag naar ’t schijnt nog flink wat 200D’s rondrijden in pakweg Noord-Afrika, waar ze honderdduizenden tot zelfs miljoenen kilometers meedraaien als taxi… Maar een paar decennia en flink wat elektrificatie later, staat de Mercedes-ster nog steeds voor die betrouwbaarheid?

Twee jaar woestijn = zes jaar Zuid-Europa

Maar natuurlijk, of toch als we Mercedes zelf mogen geloven. Zij starten namelijk een nieuwe reclamecampagne onder de noemer “Because it’s Mercedes-Benz” en die bestaat uit maar liefst 220 kortverhaaltjes die illustreren wat het merk zo speciaal maakt. Daar zit, zoals je wel kan raden, redelijk wat larie tussen maar één plaatje ging toch mooi met onze aandacht aan de haal. Mercedes deelt namelijk een beeld van een EQS die volledig bedekt zit onder een laag zand en de EV staat ook middenin de woestijn. Geen nood echter: die is daar niet zonder laadpaal gevallen maar staat er gewoon deel uit te maken van Mercedes’ gebruikelijke testprocedure.

Mercedes EQS woestijn 2024

Nu hoef je geen expert in getrukeerde foto’s te zijn om te zien dat dit beeld niet echt is — enkel een expert in buitenlandse nummerplaten, want waarom zouden ze die EQS twee jaar lang nodeloos ingeschreven laten staan in Duitsland? Mercedes zegt er gelukkig wel bij dat ze iets dergelijks écht doen met hun auto’s. Zo plaatsen ze die twee jaar lang open en bloot in de Kalahari-woestijn om te zien hoe bestand ze zijn tegen de zon en de snoeihete temperaturen. Volgens de Duitsers komt het resultaat overeen met zes jaar geparkeerd staan in een Zuid-Europees klimaat. Dus wat denk je: genoeg om te bewijzen dat deze EQS straks even lang rondrijdt als een oude 200D?

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Nico Kooij 17:48
afbeelding van Nico Kooij

Mercedes is een hele goede auto zelfs 1 van de beste maar de service van mercedes dealergroep Wensink is 1 van de slechtste.

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws