Cupra Terramar komt eraan en wij weten preciés hoe die SUV eruit gaat zien

Cupra Terramar teaser 2024

Maak je klaar, want er komt een nieuwe Spaanse furie aan… Al wordt dat dan wel een lekker gezinsvriendelijke furie. Cupra deelt namelijk een teaser van zijn aankomende model: de Terramar. Dat wordt een ruime plug-inhybride SUV, maar hoe wij dat al weten? Simpel: ze toonden hem al eens in vol ornaat.

Cupra behoeft vast geen inleiding meer, want anno 2024 zie je zijn auto’s bijna vaker in het straatbeeld dan Seats. Uit die laatste is Cupra echter wel gewoon ontstaan, aanvankelijk als sportieve subdivisie. Zo had elke Cupra flink wat pk’s wanneer het label een onafhankelijk merk werd, maar sindsdien kregen met name de Leon en de Formentor ook bescheidener motorisaties mee om een breder publiek aan te spreken… En wat wil dat breder publiek meer, dan een ruime SUV?

Tussen Tarraco en Tiguan?

Dat is dan ook precies wat dat publiek krijgt want Cupra onthult binnen een weekje de Terramar. Om ons daarvoor warm te maken, delen ze er nu een teaserplaatje van maar veel geeft dat eigenlijk niet weg. Zo maken we kennis met een stukje achterlicht waarin de modelnaam lekker strak geschreven staat, naast natuurlijk Cupra’s tegenwoordig typische driehoekjes. Nu goed: veel viel er toch al niet meer weg te geven want de Spanjaarden toonden de Terramar twee jaar geleden al eens doodleuk. Hoewel het toen technisch gezien om een conceptcar ging, zit zelfs de naad schuin onder het achterlicht hier op precies dezelfde plek dus reken er maar op dat de échte Terramar er op zijn zachtst gezegd gelijkaardig gaat uitzien.

Cupra Terramar teaser 2024

Dat wordt dus een SUV, en waarschijnlijk nog een ruime ook. De Terramar moet namelijk niet alleen voormalige Ateca-klanten verleiden, maar blijkbaar ook zij die anders wijlen een Seat Tarraco hadden gekocht. Het is echter nog niet zeker of deze Terramar ook met zeven zitplaatsen verkrijgbaar wordt maar wat wel zeker is, is dat hij zijn plug-inhybride aandrijflijn gaat delen met de nieuwe Volkswagen Tiguan. Reken ook hier dus op een elektrisch rijbereik van een dikke 100 kilometer en vermogens tot waarschijnlijk 272 pk. Wat dat geeft in een Spaans jasje, leren we bij de officiële onthulling op 3 september.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws