Seat Tarraco uit productie zonder opvolger… of toch ongeveer

Seat Tarraco uit productie 2024

Treur als je van exotische zevenzitters houdt, want Seats grootste model is niet meer. De productie van de Tarraco is namelijk ten einde na nog geen zes volle jaren op de markt. Op een opvolger hoeven we ook niet te rekenen… Of toch niet rechtstreeks, want kwelgeest Cupra ligt natuurlijk op de loer.

Seat wordt stilaan overklast door (voormalig) dochtermerk Cupra, maar het blijft niet bij de pakken zitten. Zo kreeg de Leon pas nog een facelift om weer even opgewassen te zijn tegen de nieuwe veiligheidsregeltjes van de EU, en een gelijkaardige behandeling volgt binnenkort voor de Ibiza, de Arona en de Ateca. Daar was het budget echter op want voor de grootste Seat is het einde verhaal: de Tarraco.

Tarraco wordt Terramar

Het merk heeft namelijk bevestigd aan het Britse Autocar dat de productie van de Tarraco ten einde is gekomen, en dat terwijl hij nog geen zes volle jaren op de markt geweest is. De Spanjaarden voegen er graag aan toe dat het model een succes geweest is maar laat ons eerlijk zijn: wanneer heb jij er laatst eentje in ’t wild gezien? In de plaats daarvan zien de straten zwart van de technisch gelijkaardige Volkswagens Tiguan en Skoda’s Kodiaq en dat tweetal kreeg inmiddels ook al een gloednieuwe generatie. Voor de Seat Tarraco eindigt het echter hier: een opvolger komt er niet.

Cupra Terramar 2024

Of tenminste geen rechtstreekse opvolger, want straks kunnen de kopers van zo’n Tarraco wel elders terecht. Concerngenoot Cupra lanceert binnenkort namelijk de Terramar en dat diens naam zo sterk lijkt op die van de Seat Tarraco, is blijkbaar geen toeval. De woordvoerder duidt die Cupra namelijk letterlijk aan als opvolger voor de verloren Seat want die krijgt vrijwel dezelfde afmetingen én komt er naast als mildhybride ook als plug-inhybride, net als de Seat Tarraco dus. Zelfs het design van de Terramar toonde Cupra al eens in vol ornaat, al is nog niet zeker of hij wel verkrijgbaar wordt met dezelfde zeven zitplaatsen van zijn voorganger bij Seat.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws