Vaarwel, 595 en 695: Abarth is nu officieel een elektrisch merk

Abarth 595 695 uit productie 2024

Het is zover: de Abarth 595/695 is in pensioen. Na maar liefst 16 jaar op de markt is de kleine hothatch officieel uit productie samen met broertje Fiat 500. Dat heeft echter grote gevolgen voor de status van het merk Abarth want daardoor verkopen de Italianen nu alleen nog maar… zuiver elektrische auto’s.

Maak u klaar voor een kleine lofzang aan de Abarth 595 of 695, want hij verdient het. Als autoliefhebber zijn er namelijk maar zo weinig auto’s die je voor klein geld op je oprit kan parkeren, en je toch nog flink wat fun mee kunt beleven. De Abarth was er eentje van en toegegeven: hij was misschien niet even vinnig als een Suzuki Swift Sport maar dat maakte hij dubbel en dik goed met zijn guitige charme. Welke naam de Italianen er ook op kleefden — 500, 595 of 695 — elke Abarth was een bommetje plezier… En ja, er is een reden waarom die hele ode hierboven in de verleden tijd getypt staat.

Abarth 500e ‘Ibrida’?

Een woordvoerder van Stellantis heeft namelijk tegenover het Britse Autocar verklapt dat de Abarth 595 en 695 nu echt uit productie zijn. Dat voelden we natuurlijk al een beetje aankomen want met een paar facelifts op zak was het model maar liefst 16 jaar op de markt. Zijn beschaafder broertje, de Fiat 500, was zelfs al sinds 2007 in productie en was daarmee dus één van de oudste nieuw verkrijgbare auto’s van Europa. Zowel die Fiat als de Abarth kregen inmiddels al zuiver elektrische opvolgers: de Fiat 500e en de Abarth 500e.

Abarth 595 695 uit productie 2024

Die laatste is trouwens niet de enige EV die Abarth in zijn showrooms krijgt, want ook de 600e gaat binnenkort in de verkoop. Daarmee maakt het merk zijn belofte waar want een paar jaar geleden verkondigde Abarth al dat het vanaf 2024 alleen nog elektrische auto’s zou verkopen. Bij concerngenoot Fiat zijn ze echter al lichtjes aan het terugkrabbelen want zij verklapten intussen dat er van hun 500e toch nog een ‘Ibrida’-variant met verbrandingsmotor zou komen. Over zo’n versie voor de technisch gelijkaardige Abarth 500e zwijgen de Italianen echter in alle talen, dus daar blijft het vermoedelijk wel bij de EV.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws