Elektrische Abarth 600e nu al vanuit alle hoeken te zien

Abarth 600e teaser 2024

Abarth gaat aan de stekker, en nog geen klein beetje. Na de elektrische 500e is het straks de beurt aan een groter en vooral hoger broertje: de 600e. Het doek gaat er pas officieel af binnen twee maanden maar dat houdt de Italianen niet tegen: ze tonen de elektrische crossover nu al in vol ornaat!

’t Is binnenkort gedaan met het uitlaatgegrom van Abarth-modellen. De 595 en 695 met benzinemotoren lopen namelijk op hun laatste benen en inmiddels kennen we hun vervanger al: de 500e. Die Abarth kan alleen nog kunstmatig grommen door een speaker want hij is zuiver elektrisch, en daar blijft het ook niet bij. Zo hebben de Italianen meteen al een tweede EV klaar: de 600e.

240 pk… Op de voorwielen

Die laat Abarth nu al in vol ornaat zien en dat doen ze eigenlijk niet voor het eerst. Zo toonde de constructeur een paar maanden geleden al een enkel beeld van de nieuwe 600e maar toen ging het nog om een digitale render. Deze keer krijgen we wél echte foto’s te zien en die beperken zich ook niet meer alleen tot de voorzijde. Ook de achterzijde laat zich nu zien en die krijgt zo mogelijk nog feller hertekend bumperwerk dan zijn donor: de Fiat 600e. Daar valt ook de hoekige spoiler op terwijl een flinke diffuser het gebrek aan uitlaten moet doen vergeten. Ook binnenin wordt de Fiat-basis grondig opgeleukt, in dit geval met het nodige Alcantara en gifgroene stikseltjes.

Abarth 600e teaser 2024

Abarth toont de beelden ter gelegenheid van zijn 75ste verjaardag, het ideale moment dus om uit te pakken met zijn “krachtigste model ooit”. Zo verklapten ze eerder al dat deze 600e over 240 pk aan vermogen zou beschikken, maar veel meer lieten ze nog niet los over die aandrijflijn. Deze teaser doet echter uitschijnen dat al die pk’s op de voorwieltjes zullen belanden want kijk je naar de illustratie op het infotainmentscherm, dan zie je de stroom uit de accu enkel richting de vooras gaan. Op meer details blijft het wel nog wachten tot de officiële onthulling, die ergens in juni zal plaatsvinden.

Abarth 600e teaser 2024

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws