Abarth 600e: Hete elektrische brok toont zich voor het eerst

Abarth 600e info

Abarth is bijna klaar met zijn tweede elektrische auto. Die 600e toont nu voor het eerst zijn forse 20-duims velgen en Hypnotic Purple koetswerkkleur en maakt duidelijk dat dit de nieuwe opper-Abarth in wording is.

Abarth verwierf sinds de jaren 50 naam en faam als uitlaatspecialist maar moet onder de vleugels van moederkloek Stellantis aan de stekker. Na de ietwat flauwe 500e probeert Abarth de boel nu recht te zetten met de 600e. Zijn looks heeft hij alvast mee.

Wat een looks...

Want geef toe, als je afgaat op de eerste officiële plaat, kan je dit nog bezwaarlijk een crossover noemen. De Abarth 600e lijkt wel hoogtevrees te hebben en ligt dicht bij moeder aarde. Onder het Hypnotic Purple koetswerk (de lanceringskleur) liggen stevige 20-duims velgen. Achterop zien we dan weer een gezonde spoiler hangen. Geef toe, stiekem lijkt dit wat op een heet gewassen Hyundai Ioniq 5 N.

Abarth 600e info

Moest je puur door de looks nog niet door hebben dat dit een Abarth is, dan zorgen de letters daar wel voor op de voorbumper. Idem voor het Abarth-logo op de motorkap en de digitale schorpioen op de flank.

240 pk, Formule E-banden

Dankzij eerdere berichten weten we trouwens ook al wat deze Abarth zal aandrijven. Zo wordt dit de meest potente Abarth ooit, met dank aan twee elektromotoren die gezamenlijk 240 pk neerzetten op de weg. Over de batterij heeft Abarth nog geen info vrijgegeven, al is dat waarschijnlijk het 50.8 kWh grote exemplaar van de Fiat 600e.

Abarth 600e info

Tenslotte belooft Abarth ook een lekker rijgedrag, met dank aan opgewaardeerde remmen, een mechanisch sperdifferentieel en banden ontwikkeld in de Formule E. Het is niet helemaal duidelijk of het dan gaat over een setje Hankooks of Michelins.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
FLP 08:57
afbeelding van FLP

240pk voor 1600kg lijkt me niet super sportief. Zeker niet in de bochten. Neem daar dan ook nog eens een topsnelheid lager dan 160km/u bij...
Benieuwd welke -ongetwijfeld absurd hoge- prijs ze op deze "sportieveling" gaan plakken.

Mathieu 12:32
afbeelding van Mathieu

Dag Yves

Tenslotte belooft Abarth ook een leker rijgedrag, met dank een opgewaardeerde remmen => moet dit geen leKKer rijgedrag en AAn opgewaardeerde remmen zijn? ;-)

//EDIT: Aangepast, thnx!

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws