Vet: elektrische Hyundai Ioniq 5 N aangekleed met officiële N Performance Parts

Hyundai Ioniq 5 N Performance Parts 2024

De tijden waarin EV’s saai hoefden te zijn, liggen al lang achter ons. Zo kan je tegenwoordig heel wat sportieve elektrische sportwagens of hothatches vinden, kijk maar naar de Hyundai Ioniq N. Die gaat nu echter nog een stapje verder, want straks kan je bij het merk terecht voor officiële tuning-onderdelen.

Een aantal jaar geleden stampte Hyundai met zijn N-afdeling iets moois uit de grond. Die afdeling ging zich namelijk buigen over de ontwikkeling van sportieve modelletjes, en ze bleven niet bij de pakken zitten. Zo kregen we intussen al een i20 N, een i30 N en een Kona N voorgeschoteld, compleet met hun eigen gamma aan ’N Performance Parts’. Nu heeft die N-afdeling echter voor het eerst een elektrische sportieveling gemaakt en ook daar willen ze zo’n tuning-onderdelen voor ontwikkelen… Maar dan liefst nog een beetje extremer.

Wie heeft nog uitlaten nodig?

Op het Tokyo Auto Salon heeft Hyundai namelijk de NPX1 voorgesteld. Dat is een conceptcar op basis van de elektrische Ioniq 5 N, maar die doet daar nog een schepje bovenop. Dat laatste mag je trouwens letterlijk nemen want kijk je naar de achterpartij, dan valt daar meteen een knoert van een spoiler op. Verder naar onder steken ook de voor- en achterbumpers in ’t nieuw en het achterste exemplaar krijgt daarbij zo’n druk design dat je het gebrek aan uitlaten als vanzelf gaat vergeten. Tot slot wordt de EV voorzien van een setje verlagingsveren en overgoten met een matzwart sausje, al vind je helemaal onderaan wel nog een babyblauw biesje — want Hyundai N.

Hyundai Ioniq 5 N Performance Parts 2024

Kan deze elektrische conceptcar je wel bekoren, dan heeft Hyundai goed nieuws voor jou. De aanpassingen die je hier aan het werk ziet, gelden namelijk als een voorsmaakje voor een aankomend gamma aan échte N Performance Parts. De Ioniq 5 N is daarmee de eerste EV die je met officiële onderdelen van het merk kan tunen, en het totaalplaatje gaat duidelijk nog wat verder dan de aanpassingen die voor de andere N’s verkrijgbaar zijn. Die i20 N, i30 N en Kona N hadden dus al langer zo’n gamma aan N Performance Parts… Een beetje zoals BMW en zijn M Performance Parts dus — of zijn wij de enige die die namen wel heel sterk gelijkend vinden?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws