Heerlijke Ford Sierra RS500-restomod is spotgoedkoop, écht waar

Ford Sierra RS500 Carbon Piranha 2024

Het regent restomods in autoland en die hebben allemaal één ding gemeen: ze zijn peperduur. Nu is er echter eindelijk een exemplaar dat ook u en ik ons kunnen veroorloven. Voor amper 116 euro kan deze heruitgevonden Ford Sierra RS500 namelijk de jouwe zijn, al moet je dan wel flink wat geluk hebben.

Herinner jij je ‘m nog, de Ford Sierra RS500 Cosworth? Hoe dan ook heb je hier een opfrissertje, al is het maar omdat we er zo graag over praten. Zo had Ford sinds 1986 al een Sierra RS Cosworth-zonder-500 in de aanbieding, die als homologatiemodel voor de racerij 5.000 keer in straatvorm geproduceerd moest worden. Een jaartje later wilde de fabrikant echter een nog potentere versie bouwen en dat werd de RS500. Die kwam er in een oplage van — je raadt het al — precies 500 stuks en één van die stuks staat nu aan de vooravond van een grondige make-over.

Crowdfunding met happy end

Onder de verzamelnaam ‘Vision148’ gaan een aantal bedrijven in het Verenigd Koninkrijk namelijk de 148ste Sierra RS500 Cosworth volledig demonteren en moderniseren. Het eindresultaat wordt een restomod waarvan de complete koets uit koolstofvezel bestaat en de Britten dopen hem dan ook ‘Carbon Piranha’. Dat doen ze niet alleen om het gewicht onder de ton te houden, maar ook om de carrosserie intussen nog wat te verbreden en strak te trekken. De iconische achtervleugel blijft echter wel aanwezig en de 2.0-liter turbomotor wordt onder handen genomen door zijn oorspronkelijke fabrikant, Cosworth, om er nog iets meer dan de gewoonlijke 227 pk uit te persen.

Ford Sierra RS500 Carbon Piranha 2024

Hoeveel pk’s dat precies zullen worden, weten we nog niet. Voorlopig gaat het hier namelijk om een digitale render want de echte ‘Carbon Piranha’ moet nog gebouwd worden. Daarvoor zijn de betrokken bedrijven momenteel nog bezig met het verzamelen van voldoende geld en dat doen ze op een wel heel creatieve manier: door een soort crowdfunding. Zo kan je voor 148 pond — omgerekend 175 euro — lid worden van de Autovision Club en ben je er vroeg bij, dan worden de eerste 25 die zich inschrijven dat al voor 99 pond of 116 euro. Eens de restomod klaar is, maken alle leden dan kans om hem te winnen. Aan het einde van de rit wordt deze opgepompte Ford Sierra RS500 Cosworth dus iemands bezit voor een absurd lage prijs… Niet slecht, wetende dat er vorig jaar nog een origineel exemplaar verkocht werd voor dik 600.000 euro!

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws