Deze gekke Citroën is de meest onlogische EV die je met premie kan kopen

Citroën E-Mehari tweedehands 2024

We snappen je stress: de Vlaamse EV-premie loopt op z'n einde maar je hebt nog steeds geen auto gevonden om die voor aan te vragen. Dan is Autofans er voor u. Met deze tweedehands Citroën E-Méhari ben je namelijk twee keer niks, maar je krijgt er wel mooi 3.000 euro staatssteun op… Of toch bijna.

Heb je al eens aan de Franse Riviera rondgereden, dan weet je het: een Citroën Méhari is er het vervoersmiddel bij uitstek om te tonen dat jij en je centen op verlof zijn. De prijzen voor het klassieke model gaan dan ook compleet uit hun dak, al is er een manier om een Méhari op je naam te zetten en daar je broek niét aan te scheuren… En dan vooral hier in Vlaanderen.

2.600 euro korting

Net geen tien jaar geleden lanceerde Citroën namelijk een spirituele opvolger van die Méhari: de E-Méhari. Zoals zijn naam al doet vermoeden deed die het met een elektrische aandrijflijn en die bestond uit een elektromotor van — hou je vast — 68 pk en een accu van — stel je voor — 30 kWh. Daarmee moest je op een goeie dag zo’n 200 kilometer ver komen en zo’n goeie dag was het maar beter, want net als de oer-Méhari had de E-Méhari geen echt dak. In de plaats daarvan kreeg je een zelfbouwkit mee om je Franse hebbeding wind- en waterdicht te proberen maken. Het spreekt dus voor zich dat Citroën niet bijster veel E-Méhari’s verkocht: het bleef bij een duizendtal stuks.

Citroën E-Mehari tweedehands 2024

Eén daarvan kan nu echter de jouwe zijn, want er staat er eentje te koop op AutoScout24. Dat is er ook niet zomaar eentje want het exemplaar uit 2017 steekt in de appelblauwzeegroene lanceringskleur compleet met rood interieur. De verkoper vraagt er 10.400 euro voor maar koop je hem nog dit jaar, dan is dat niet wat je betaalt. Deze E-Méhari komt namelijk in aanmerking voor de Vlaamse EV-premie, al kan je er de volle 3.000 euro staatssteun net niet voor krijgen. De overheid betaalt namelijk hoogstens 25 procent van de aankoopprijs terug, dus in dit geval mag je rekenen op 2.600 euro staatssteun. Kortom: aan het einde van de dag is deze Citroën E-Méhari voor 7.800 euro de jouwe… En ligt het aan ons, of begint die aankoop plots al minder onlogisch te klinken?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws