Opzij, Dacia Duster: nieuwe MG ZS laat zich zien… als hybride [VIDEO]

MG ZS teaser 2024

MG maakt zich klaar voor een gloednieuwe generatie voor zijn betaalbaarste SUV: de ZS. Die gaat qua vormgeving de nieuwe HS achterna, maar leunt onderhuids dan weer dichter aan tegen de MG 3. Zo krijgt hij waarschijnlijk dezelfde hybride aandrijflijn mee, rest enkel nog de vraag: komt er ook weer een ZS EV?

Wanneer MG vijf jaar geleden zijn comeback maakte in Europa, deed het dat met twee modellen. Zo had het met de EHS een plug-inhybride SUV in handen en met de ZS EV een zuiver elektrisch, compacter exemplaar. Die eerste kreeg inmiddels al een opvolger in de vorm van deze (E)HS en nu is het ook de beurt aan de volgende ZS… Maar dat doet die deze keer niet meteen als EV, en zelfs ook niet met gewoon een verbrandingsmotor in het vooronder.

Maar wat dan met de ZS EV?

MG heeft namelijk een korte teaservideo op zijn sociale media geplaatst en daarin maken we kennis met een volledig nieuwe generatie voor de ZS. Dat is ook meteen duidelijk, want de auto krijgt die modelnaam in koeien van letters op zijn nummerplaat. Wat hij ook krijgt, is een design dat aansluiting zoekt bij dat van de pas onthulde HS — maar dan natuurlijk in iets compactere vorm. Reken dus ook hier op een grote, gapende grille met een stel scherpe LED-lampen erboven terwijl ook de achterpartij een stukje meer karakter krijgt dan voorheen. Daar pronken zelfs twee stoere uitlaten want inderdaad: je kijkt hier niét gewoon naar een nieuwe ZS EV.

In de plaats daarvan kleeft hier de afkorting ‘HEV’ achter de ZS-naam en onder het logo lezen we zelfs ‘Hybrid+’. Dat doet vermoeden dat deze nieuwkomer dezelfde aandrijflijn krijgt als de MG 3 Hybrid+ en dat is er dan eentje van de zelfopladende soort. De nieuwe Dacia Duster lijkt er dus een concurrent bij te krijgen in het land der betaalbare hybride SUV’s… Al blijft het dus wel de vraag of MG daarnaast ook een opvolger plant voor de best populaire elektrische ZS. We leren het op 28 augustus, want dan gaat het doek van deze nieuwe MG.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws