Geen mop: Audi RS 3 ruikt beter na de facelift

Audi RS 3 geur 2024

Heb je al eens een persbericht gelezen, dan weet je het: ze puilen doorgaans uit van de beeldspraak. Af en toe staat daar echter eens iets verrassend serieus tussen, zoals in Audi’s persbericht over de vernieuwde RS 3. Daar beloven ze dat de auto voortaan beter ruikt — niet Audi’s woorden, maar die van vijf wetenschappers.

Audi onthulde deze morgen zijn RS 3 facelift en die is op heel wat vlakken verbeterd. Toegegeven: niet meteen op motorisch vlak maar daar viel dan ook weinig te verbeteren met die heerlijke vijfcilinder onder de kap. Daarnaast hebben de Duitsers echter wel het achterdifferentieel aangepakt net als de ophanging, de looks en natuurlijk het infotainment… Maar als je dan dacht dat we daarmee alle interessante wijzigingen hadden gehad, dan dacht je verkeerd hoor.

Duitser wordt het niet

Over misschien wel de interessantste verbetering hebben we het nog niet gehad want dat is er eentje waarvoor Audi maar liefst vijf chemici heeft ingeschakeld. Die hadden als opdracht om de beste samenstelling te kiezen voor de ongeveer 200 nieuwe onderdelen in het interieur, maar niet zozeer op basis van alledaagse criteria zoals stevigheid of kwaliteitsgevoel. Nee, die vijf chemici moesten de materialen analyseren op basis van de geur die ze afgeven in combinatie met elkaar en in verschillende omstandigheden. Een greep uit hun bevindingen: “De RS-sportstoelen bekleed met Fine-nappaleder of de nieuwe RS-kuipstoelen met een hoog gehalte Pearl-nappaleder en het standaard lederen stuurwiel verspreiden in de RS 3 een geur van natuur en authenticiteit”… Klinkt lekker, niet?

Audi RS 3 geur 2024

Om die verschillende omstandigheden te simuleren, plaatsten ze alle componenten twee tot drie uur lang individueel in een speciaal daarvoor ontwikkelde verwarmingskamer. Eens die zowat de temperatuur van een extreme hittegolf had bereikt, staken de vijf wetenschappers hun fijngevoelige neuzen er binnen om te bepalen of het geurtje wel aan de kwaliteitservaring van een Audi voldeed. Hetzelfde deden ze nadien wanneer de hele auto ineen gestoken was, door straalkachels rond de RS 3 te plaatsen. Alles dus om te verzekeren dat je nieuwe Audi in alle klimaten ruikt zoals het een premiummobiel betaamt… Inderdaad: Duitser dan dit wordt het vast niet.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws