Over Autofans

autofans redactie

Autofans.be is ontstaan op 12 September 2008 door een paar autogekke mensen samen te brengen. Wij vonden geen website die de Belgische autowereld in combinatie met algemeen dagelijks autonieuws op een luchtige manier rapporteerde. Daarom besloten we maar zelf te doen. Hoe moeilijk kon het zijn?

Het doel van onze website is niet alleen aan verslaggeving doen, maar ook het samenbrengen van de Belgische autoliefhebbers Wij doen dit via ons online automagazine waar iedereen zonder registratie zijn ongezouten mening kan geven.

Autofans.be biedt naast de dagelijkse actualiteit binnen de auto-industrie ook twee rijtesten per week aan, op maandag en donderdag rond de middag. Onze rijtesten worden verzorgd door de redactie zelf. Dit is zelf geschreven tekst met eigen videomateriaal, tenzij anders vermeld.

De redactie telt op dit moment vijf leden. Elk redactielid heeft zo zijn specialiteit en interesses. Met deze verscheidenheid hopen we elk soort autofan geboeid te houden. De redactie is ook volledig onafhankelijk. Onze redactie staat altijd open voor bijdragen van onze lezers en is zeer blij met tips die doorgestuurd worden. Contacteer de redactie dus vrijblijvend.

Naast de redactie, kan Autofans ook op de steun rekenen van twee jonge succesvolle internet ondernemers met een voorliefde voor auto's. Door de bewondering voor de gedrevenheid waarmee wij Autofans'ers bezig waren, hebben zij onmiddellijk in ons geloofd en de nodige middelen en kennis in Autofans.be geïnvesteerd om de site te brengen op het niveau dat hij nu is. Dat onze website zo snel laadt, is dan ook volledig te danken aan de hostingexperts van ClearMedia.

De Autofans redactie

Felix Bouland


Felix Bouland

Monsieur Bouland kom uit het zuiden van ons landje. Felix spreekt niet alleen Frans, zijn Engels is beter dan de gemiddelde Brit. Zijn daily is een ruime Zweed.

Glenn Huyben


Glenn Huyben

Glenn begon als fotograaf bij Autofans. Stillaan werkte hij zich naar boven/beneden tot videograaf en vaste medewerker. Net als collega Wim rijdt hij met een zwarte Mazda 6 wagon.

autofans redactie


Joram Van Acker

Joram is de jongste aanwinst op de redactie. De hele redactie is jaloers op zijn Jaguar S-Type en met zijn kleine Peugeot 205 kart hij half Vlaanderen rond om redactiewerk te verrichten. Maar wat doet die autodeur op de muur van zijn living?

autofan sWilliam


William Meerschaut

Als fan van het eerste uur deed William onlangs een carriereswitch van jewelste. Na 20 jaar uit de media is "meneer PR" terug bij zijn eerste liefde. Privé rijdt hij een Duitse cabrio op benzine, zakelijk is hij overgestapt naar de elektrische Elonmobiel. William heeft een voorliefde voor al wat goed is, wij vragen ons dan ook nog altijd af hoe hij bij ons is terechtgekomen. Volg William op Linkedin.

autofans redactie


Wim Verboomen

De OG autofan, ofwel, de man met te veel tijd tijdens zijn studies. Wim is verliefd op alles op vier wielen. In het bijzonder zijn daily Mazda 6 wagon 2.5 en BMW E30. Volg Wim Verboomen op LinkedIn.

autofans redactie


Yves Wouters

Klikte te veel op zijn computermuis en kwam verdwaald aan op Autofans. Hij begon al snel alle artikels te lezen en speelde een hoofdrol in de community met een pak reacties en het inzenden van tips. Autofans besloot in 2013 om Yves binnen te halen, voorlopig hebben we daar nog niet al te veel spijt van. Yves bolt rond met SLK van de eerste generatie, een elektrische MG én een Mazda 2.

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws