Rimac Nevera R gaat de concurrentie aan met… zichzelf? (2024)

Rimac Nevera R 2024

Rimac heeft een nieuwe variant van zijn Nevera klaar — je weet wel: die EV die met zowat elk denkbaar snelheidsrecord ging lopen. Die nieuwe versie doet er echter nog een flink schepje bovenop… Dus wat denk je: gaat deze Nevera R nu vrijwel alle records pikken van zijn reguliere broertje?

De Rimac Nevera behoeft eigenlijk geen introductie, ook al zie je het ding nooit in het straatbeeld. Waar je hem daarentegen wel vaak vindt, is op onze nieuwspagina. De Kroatische hypercar ging namelijk al met het ene na het andere snelheidsrecord aan de haal, in die mate dat hij ooit eens 23 records brak op één dag — misschien is dat ook wel een record. Zo is hij tegenwoordig niet alleen de snelst accelererende productie ter wereld, maar ook de snelste in z’n achteruit en natuurlijk de snelste EV over de iconische Nürburgring… Maar de kans is nu groot dat hij die records allemaal nog eens mag gaan herdoen, te beginnen met dat laatste.

2.107 pk!

Rimac heeft namelijk een nieuwe versie van de Nevera klaar en die luistert naar de naam Nevera R. Die doet er dus nog een schepje bovenop en dat schepje neemt de vorm aan van 193 extra pk’s. In de plaats van de 1.914 pk die de reguliere Nevera dus ophoest, perst deze Nevera R maar liefst 2.107 pk uit zijn vier elektromotoren. De 0-naar-100-tijd blijft echter onveranderd met 1,81 seconden, maar daarboven laat het resultaat zich al raden. Zo zou de Nevera R de 200 km/u aantikken in 4,38 in plaats van 4,42 seconden en de 300 km/u in 8,66 in plaats van 9,22 seconden, al is het ook hier voorbij vanaf je de 412 km/u bereikt.

Rimac Nevera R 2024

Daarmee lijkt hij dus al goed op weg om zeker twee snelheidsrecords te pikken van de reguliere Nevera, maar die extra pk’s zijn niet de belangrijkste wijziging die de R-versie mee krijgt. Zijn open voorbumper en vaste achtervleugel geven namelijk al weg dat het de Kroaten vooral om het bochtenwerk te doen is. Zo verklappen ze al dat deze nieuwkomer de volle 3,8 seconden afknipt van de rondetijd van de standaard Nevera over het Nardo-testcircuit. Het is dus maar een kwestie van tijd voor Rimac deze Nevera R eens loslaat op de Nürburgring om er het elektrische ronderecord van zijn bravere broertje te gaan afpakken.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws