Euhm, Rimac Nevara is nu ook snelste auto ter wereld... achteruit

Rimac Nevera records

Elektrisch supercar Rimac Nevara blijft de records aan elkaar rijgen. Na 23 wereldrecords op één dag en het kroontje van de Nürburgring en Goodwood (voor EV's), is het nu ook officieel de snelste auto... achteruit. Met een topsnelheid van 275,75 km/u. Opgelet dus bij het inparkeren.

Mate Rimac mag dan nog maar 35 jaar oud zijn, met zijn supercarbedrijf Rimac heeft hij de autowereld op z'n kop gezet. Want niet enkel is hij ondertussen eigenaar van Bugatti, zijn eerste creatie Nevera blijft het wereldnieuws halen met hallucinante cijfers en recordpogingen.

Nog plaats op de schouw?

Met zijn 2.000 pk dankzij één elektromotor aan elk wiel zou je denken dat de Rimac Nevera al genoeg cijfermateriaal heeft om in de spotlight te lopen. Het Kroatische bedrijf is er echter op uit om elk wereldrecord te verpulveren in autoland. En ondertussen is ze dat ook bijster goed aan het lukken. Zo verpulverde de Revera op één dag al een hoop records (kijk foto hieronder) en is 'ie ondertussen de snelste EV op de Nürburgring én op Goodwood.

Rimac Nevera records

Tijdens de ontwikkeling van de auto ontdekten de ingenieurs echter nog een ander voordeel van de elektrische EV waar een recordje uit viel te halen. Want dankzij de set-up van vier elektromotoren gaat de Nevera bijna even snel achteruit, als vooruit. Bijna...

Ballen van...

Want sleur je alle vermogen uit de Nevera, dan tik je met je neus in de juiste richting 412 km/u. Probeer je hetzelfde in de R-stand van de transmissie, dan kan je nog steeds een hallucinante 275,5 km/u aantikken. Hoewel we allerminst aanraden om dat op de Duitse Autobahn te doen, zien we de humor er wel van in. Goran Drndak, testrijder van Rimac, nam op een afgesloten terrein de proef op de som en weet daardoor een nieuw wereldrecord op de flank van de Nevera te spelden.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws