Nieuwe MG HS wil betaalbare familie-SUV blijven (2024)

MG HS 2024 info belgie

MG is klaar met zijn tweede generatie HS. Die krijgt modernere looks, een premium interieur en wil zich nog steeds positioneren als een betaalbare familie-crossover op benzinekracht.

Hoewel de uitgaande MG HS in augustus vorig jaar nog een update kreeg, is het nu tijd voor de compleet nieuwe tweede generatie. Die krijgt zijn debuut tijdens het Goodwood Festival of Speed, pakt niet zozeer uit met uitzonderlijke speed, maar wel met een luxueuzer interieur.

Tijdloze looks

Met zijn lengte van 4,63 meter is de nieuwe HS een trapje groter (+2,6 cm) waardoor hij zich meer dan ooit als ruimer alternatief voor de Volkswagen Tiguan wil etaleren. Ook de wielbasis groeit met 3 cm tot een totaal van 2.750 mm. Tegenover zijn voorganger komt 'ie wel 3 cm lager voor de dag. Een keuze die zijn vruchten afwerpt, want de nieuwe HS oogt een stuk ranker en slanker dan voordien.

MG HS 2024 info belgie

De snuit krijgt familietrekjes die we ook al zagen op de MG3 en spitse koplampen. Achteraan springt het doorlopende lichtsignatuur in het oog en de fake uitlaten - moest dat nou echt, MG?

Blijft het een koopje?

Het interieur kreeg eveneens een flinke beurt. Meer nog, volgens MG werd het opgebouwd rond het principe dat jonge gezinnen vooral ruimte voor kinderen moeten hebben. Kijk, zo hebben we onze crossovers graag. Exacte details over de kofferruimte krijgen we - gek genoeg - nog niet. Wel pocht het merk nu al met de twee 12.3-duim schermen op het dashboard. Juist ja.

MG HS 2024 info belgie

Onder de kap krijgt de nieuwe MG HS naar verwachting de gekende 1.5-liter viercilinder en een 2.0-liter turbobenzine. Een EHS plug-inhybride staat ook de planning. Eind dit jaar verschijnt hij al op de markt, waardoor meer informatie spoedig zal volgen. Ter info: de uitgaande HS kent een basisprijs van nog geen 27.000 euro voor de versie met een 162 pk sterke 1.5-liter viercilinder turbobenzine. En gezien het hier over een benzinewagen gaat, zal hij niet de extra 38% importtaks van de EU moeten ondergaan. Die telt namelijk alleen voor elektrische auto's.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws