Verrassing: dit wordt de nieuwe Volvo XC90... mét verbrandingsmotor

Volvo XC90 facelift teaser 2024

Juich als je van verbranding houdt, en van grote Volvo’s. Het merk heeft namelijk een eerste teaser gedeeld van een model dat je wel eens kan verrassen. Zo krijgt de zuiver elektrische EX90 straks toch nog gezelschap van een nieuwe XC90 met verbrandingsmotor… Of tenminste: een flink vernieuwde XC90.

Inmiddels bijna twee jaar geleden stelde Volvo zijn nieuwe EX90 voor, en dat was een belangrijk model. Die zuiver elektrische SUV moest namelijk de XC90 gaan opvolgen, al bleven de twee nog even zij-aan-zij in de showrooms staan. Dat was maar goed ook want de ene na de andere vertraging zorgde ervoor dat de eerste EX90 pas een paar maanden geleden van de band kon rollen… Maar wat blijkt: ook eens die elektrische broer geleverd wordt, mag de XC90 op verbranding gewoon blijven bestaan.

Tussen generatie en facelift?

Volvo heeft namelijk een teaserfoto de wereld in gestuurd waarop we twee SUV’s van bovenaf zien die elkaar aan lijken te staren. De bovenste van de twee herkennen we als zijnde de EX90 maar de onderste is duidelijk iets anders. Gelukkig zijn de Zweden zo vriendelijk om zelf even mee te geven waar we naar kijken: een nieuwe XC90! Nu goed, helemaal nieuw lijkt die niet te gaan worden want bij Volvo spreken ze zelf over een grondig vernieuwd exemplaar. De kans zit er dus dik in dat het merk zich waagt aan iets tussen een nieuwe generatie en een facelift, een beetje zoals BMW net deed met zijn 1 Reeks, Mini met zijn Cooper en Porsche met zijn Panamera.

Volvo XC90 facelift teaser 2024

Ook over de aandrijflijn geeft Volvo al één detail mee want hoewel deze XC90 dus nog gewoon een verbrandingsmotor krijgt, is hij niet helemaal vrij van elektrificatie. Volgens het merk kijken we hier namelijk naar “een nieuwe versie van de hybride XC90” dus vermoedelijk krijgt enkel de plug-inhybride variant een tweede leven… Al zijn we stiekem de tel ook al een beetje kwijt qua levens van deze XC90, want de huidige generatie gaat alweer mee sinds 2015. Hoeveel moeite Volvo dus zal doen om die leeftijd te verbergen, leren we bij de onthulling van deze XC90 op 4 september.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws