Elektrische Volvo EX90 komt er eindelijk écht aan

Volvo EX90 productie 2024

Het wachten is bijna voorbij, XC90-rijder, want je kan je oude Volvo straks echt gaan vervangen. De Zweden hebben namelijk aangekondigd dat de productie van diens opvolger, de elektrische EX90, eindelijk van start gegaan is. Nog voor het einde van dit jaar moeten de eerste exemplaren hun kopers bereiken.

De tijd vliegt; dat hoef je ze bij Volvo niet te vertellen. Zo is het alweer geleden van oktober 2022 dat de Zweden hun EX90 onthulden als zuiver elektrische opvolger voor de XC90. Ruim anderhalf jaar na datum staat die XC90 echter nog steeds in de showrooms want van de EX90 was er nog geen spoor te vinden. Door allerhande vertragingen in de ontwikkeling van zijn complexe software was er nog geen enkel exemplaar van geproduceerd geraakt… Tot nu dus.

Nog dit jaar in België

Volvo laat namelijk weten dat de allereerste EX90 inmiddels van de band gerold is. Dat gebeurde in hun Amerikaanse fabriek in Charleston, South Carolina, waar ook al even de S60 gebouwd wordt. Die fabriek kan een productiecapaciteit van zo’n 150.000 auto’s per jaar aan en een deel van die capaciteit zal vanaf nu dus gewijd worden aan de nieuwe EX90. Dat begon met een exemplaar in ‘Denim Blue’ dat voor een Amerikaanse klant is bestemd, maar volgens Volvo zouden de eerste EX90-kopers ook bij ons nog voor het einde van dit jaar hun auto in ontvangst kunnen nemen.

Volvo EX90 productie 2024

Zo zouden er trouwens al best wat kopers in de wachtrij kunnen staan, want Volvo opende de orderboekjes voor de EX90 al in juli vorig jaar. Sindsdien kan je de elektrische SUV er bestellen vanaf je met 86.320 euro komt opdagen. Voor dat geld krijg je hem mee met één elektromotor van 279 pk en een accu van 104 kWh, goed voor een rijbereik van 580 kilometer. Daarnaast zijn er ook versies met twee elektromotoren en tot 517 pk en is er keuze uit vijf, zes of zeven zitplaatsen.

Wil je trouwens meer weten over het complete EV-aanbod op de Belgische markt? Je vindt er alles over in onze Autofans EV-gids, HIERZO!

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws