Volvo EX90 aan de prijzen: vanaf €86.300

Volvo EX90 Prijzen belgie info

Volvo heeft het volledige gamma van de EX90 uit de doeken gedaan. Daardoor weten we wat de goedkoopste versie is van de elektrische luxe-SUV. Minimaal 86.300 euro ben je kwijt voor de Core Single Motor met een range van 580 km.

De Volvo XC90 is niet meer. Diens opvolger gaat door het leven als EX90 en krijgt een volstrekt elektrische aandrijflijn. Die info kon je al uitgebreid HIERZO lezen. Bij de lancering zette Volvo evenwel enkel de spotlight op de topversies. Ondertussen hebben de Zweden het gehele gamma uit de doeken gedaan. In welke smaken komt de EX90 komt op Belgische bodem? Kijk even mee!

Van Core tot Ultra

Het nieuwe vlaggenschip van Volvo volgt alvast de uitrustingsniveaus van andere modellen in het gamma. Daarbij gaat het van Core over Plus tot Ultra. De absolute instapversie is de Core Single Motor. Die is uniek in de line-up in die zin dat het de enige EX90 is die komt met 5 zitplaatsen. Alle andere uitvoeringen pakken uit met 6 of 7 zitplaatsen. De Core Single Motor krijgt een stevige accu van 104 kWh en een elektromotor op de achteras van 279 pk. Daardoor kan je vanaf de basis uitpakken met een range van maximaal 580 km volgens Volvo. Kostprijs? Vanaf 86.300 euro.

Volvo EX90 Prijzen belgie info

Zoals je hierboven kan zien topt het gamma bij de EX90 Ultra Twin Motor Performance. Die krijgt twee elektromotoren met een systeemvermogen van maar liefst 517 pk en 900 Nm (!) koppel. Gek genoeg beschikt die nog steeds over een maximale reikwijdte van 580 km met dank aan een accu van 111 kWh. De sprint van 4,9 tellen naar de honderd geeft evenwel vrij dat dit nogal een zware loebas is. Ook de prijs is navenant. 108.600 euro ben je kwijt voor deze topuitvoering, voor opties. Bekijk hieronder nog wat meer details over de technische specificaties van de EX90.

Volvo EX90 Prijzen belgie info

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
this 13:29
afbeelding van this

Je hebt dus geen mogelijkheid om 5 zitplaatsen te hebben bij de hogere uitvoeringen? Ook wel jammer als je die extra zitplaatsen niet nodig hebt, want dat is allemaal verloren kofferruimte. Daar zullen ze vast wat cliënteel mee mislopen.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws