Ford Transit Nugget-camper krijgt meer lengte en meer… euh… gemak (2024)

Ford Transit Custom Nugget LWB 2024

De zomer zit er bijna op maar dat betekent niet dat je de camper al op stal moet steken. Wel integendeel: Ford breidt het gamma van zijn Transit Custom Nugget nog snel even uit met een plug-inhybride aandrijflijn, een stoere Active en een langere wielbasis… En die laatste is bijzonder handig voor off-grid kampeerders.

Ford heeft een nieuwe Transit en Tourneo Custom dus je weet wat dat betekent. Inderdaad: een jaartje geleden trokken ze ook al het doek van een nieuwe Transit Custom Nugget, de kampeerversie van het busje. Die kan je sindsdien echter maar in één lengtemaat en enkel met dieselmotoren krijgen terwijl de reguliere Transit en Tourneo Custom er inmiddels ook met langere wielbasis en geëlektrificeerde aandrijflijnen zijn. Tijd dus voor wat uitbreiding in het Nugget-gamma.

Extra kastruimte of extra toilet

Ford lanceert in één klap namelijk drie nieuwigheden voor zijn Transit Custom Nugget. Zo kan je de camper nu ook krijgen in een Active-jasje, dat het busje er bijna uit doet zien als een offroader. Reken dus op zwarte stootlijsten vanbuiten en afwasbare zetelbekleding vanbinnen. Daarnaast maakt de beloofde plug-inhybride aandrijflijn nu ook zijn intrede voor de Nugget. Die combineert een 2.5-liter benzinemotor met een elektromotor voor een totaalplaatje van 232 pk, terwijl de accu van 11,8 kWh zorgt voor zo’n 50 kilometer elektrisch rijbereik. Dat blijft voorlopig wel nog het grootste elektrische rijbereik dat je met een Nugget kan verwachten want over een kampeerversie van de E-Transit zwijgt Ford nog in alle talen.

Ford Transit Custom Nugget LWB 2024

De derde nieuwigheid is de introductie van een Transit Custom Nugget met langere wielbasis, goed voor de volle 40 centimeter extra ruimte. Die ruimte komt in de eerste plaats de keuken ten goede terwijl de kleerkastjes een maatje groeien… Al kan je de boel ook een beetje anders indelen. Beelden geeft Ford er — gelukkig misschien — niet van vrij, maar ze geven mee dat je ook kan kiezen voor de installatie van een toilet in de langere Transit Custom Nugget. Dat moet het leven weer een beetje gemakkelijker maken voor off-grid kampeerders, of natuurlijk voor iedereen die geen zin heeft om ’s nachts van je comfortabele camper naar het sanitair op de camping te moeten trippelen… Maar zo handig.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws