Xiaomi aast op Europa, wil Tesla en BYD achterna

Xiaomi SU7 Europa info

Xiaomi mag je bij ons misschien kennen als smartphonemerk, het gigantisch Chinese techbedrijf maakt ook auto's. Twee keer raden wat ze daar mee van plan zijn. Jep, binnenkort zie je misschien wel Xiaomi's rondrijden in het straatbeeld.

Een nieuwe week, een nieuw Chinees automerk. Al is Xiaomi geen nobele onbekende, want misschien ken je het wel als smartphonemerk. Naast telefoons en tablets maakt de Chinese gigant ook rijstkokers, reiskoffers én... auto's. Althans, sinds maart dit jaar. Die auto's wil het nu ook naar Europa brengen om de komende jaren uit te groeien tot een gigant zoals Tesla en BYD. Nou.

Na Parijs... Europa

Nu zeggen we wel auto's, maar op dit moment heeft het bedrijf één auto in productie, de SU7. Een auto die - in tegenstelling tot wat zijn naam doet vermoeden - geen SUV is, maar wel een sportieve sedan à la Porsche Taycan met de prestaties van een Tesla Plaid. Hoewel het bedrijf momenteel bakken poen verliest op de SU7, wil het die klap nemen om de ruchtbaarheid te vergroten.

Xiaomi SU7 Europa info

Het is dan ook geen toevalligheid dat de SU7 werd getoond tijdens de Olympische spelen in Parijs en het is nog minder toevallig dat Xiaomi neergestreken is in Duitsland in de buurt van de Nürburgring. Zowat alle automerken ter wereld gebruiken dat circuit om auto's af te stellen én met een speciale versie van de SU7 wil het merk meteen ook een ringrecord neerzetten. De eerste stappen richting Europa zijn dus gezet... en worden ook niet door het merk ontkend.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws