Opzij Tesla: BMW is officieel grootste EV-merk in Europa!

BMW grootste EV merk EUropa

De Champagnekruk ploft zonder twijfel binnenskamers bij BMW, want de cijfers voor de Europese autoverkoop in juli zijn binnen en die bewijzen zwart op wit dat BMW officieel het grootste EV-merk van Europa is. Nog voor Tesla dus.

De cijfers van Jato Dynamics voor de autoverkoopcijfers voor de maand juli zijn binnen en die tonen een interessante wending in de wedloop naar het Europese EV-kroontje. Want hoewel Tesla ongenaakbaar leek en BYD op oorlogspad is, kaapt BMW nu dat kroontje. Als twee honden vechten om een been...

Winnen is winnen...

Oké, de cijfers dan: BMW verkocht in juli 2024 14.869 nieuwe EV's in Europa. Tesla, die nam genoegen met 14.561 exemplaren. Hoewel het in essentie dus gaat over een verschil van maar 308 voertuigen, heeft The Fast and the Furious ons al langer geleerd dat winnen simpelweg winnen is, ondanks het verschil. Of anders gezegd, vorige maand was BMW hét grootste EV-merk van Europa!

BMW grootste EV merk EUropa

Tesla kan zijn wonden nog een beetje likken door te stellen dat de Tesla Model Y nog wel de best verkopende EV van Europa blijft. Ook in juli. Al stuikte de verkoop met zo'n 16% in elkaar tegenover het jaar voordien. Gaan we kijken naar alle EV's die verkocht werden, dan kunnen we stellen dat er vorige maand in Europa 6% minder EV's werden verkocht tegenover juli 2023. Hieronder zie je de top 5 van best verkopende EV-merken in Europa (voor juli 2024).

BMW grootste EV merk EUropa

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws