Zo gaat de nieuwe Skoda Elroq er vanbinnen uitzien

Skoda Elroq interieur schets 2024

Skoda heeft zijn nieuwe EV bijna klaar, en die gaat Elroq heten. Zie hem gerust als een kleiner broertje voor de Enyaq, compleet met dezelfde aandrijflijnen en accu’s… En dat is ook niet het enige dat op zijn zachtst gezegd gelijkaardig blijft, kijk maar eens naar deze schetsen van zijn interieur.

Ben jij na al die jaren ook moe gekeken op Skoda’s enige elektrische auto, de Enyaq? Dan hebben we goed nieuws voor jou, want er zit een hele prop nieuwe EV’s in de Tsjechische pijplijn. Zo lanceert Skoda in 2026 een elektrische break én een elektrische zevenzits SUV terwijl er volgend jaar een goedkope, compacte SUV onder de noemer Epiq aan komt. Tegelijk worden de Enyaq en zijn coupéversie grondig vernieuwd maar niet voor ze er een kleiner broertje bij krijgen: de Elroq.

Doei, Skoda-logo

Die kregen we intussen al een paar keer in schemerdonker te zien maar nu openen de Tsjechen ook het boekje over zijn interieur, al is dat dan wel een schetsboekje. Zo maken we kennis met het dashboard van de Elroq in een paar tekeningen en komt dat dashboard je bekend voor, dan heb je geen ongelijk. De hele cabine lijkt namelijk als twee druppels water op die van de Enyaq die we al kennen, tot op het compacte bestuurdersdisplaytje en de handige rij fysieke sneltoetsen onder het infotainmentscherm. Zelfs het tweespakige stuurwiel is identiek, of toch op één detail na. Zo wordt de Elroq de eerste Skoda met die merknaam voluit op het stuurtje geschreven, een trend die de overige modellen later ook zullen volgen.

Skoda Elroq interieur schets 2024

Dat dashboard is trouwens niet het enige dat de Elroq overneemt van de Enyaq want ook onderhuids wordt het tweetal gelijkaardig. Zo verklapte Skoda al dat de nieuwkomer dezelfde elektromotor met 170 tot 286 pk vermogen op de achteras krijgt, of tot 299 pk voor de vierwielaangedreven versie. De accucapaciteit varieert dan weer van 55 tot 82 kWh en jawel: ook dat doet denken aan de Enyaq. Alleen qua binnenruimte moet de Elroq onderdoen ten opzichte van zijn grotere broer, want hij houdt het op 470 liter koffervolume. De nieuwe EV wordt dan ook een slagje kleiner maar hoeveel kleiner precies, leren we bij de lancering in oktober.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws