Dit wordt de snuit van de elektrische Skoda Elroq

Skoda Elroq teaser 2024

Is een Skoda Enyaq wel je ding, maar toch net een slagje te groot? Dan hebben we goed nieuws voor jou want er komen niet één maar zowaar twee kleinere broertjes aan. Naast de ‘Epiq’ werkt Skoda namelijk ook aan een ‘Elroq’, en die elektrische SUV laat nu al zijn gloednieuwe snuit zien.

Wilde je tot hiertoe een Skoda op stroom, dan moest je het stellen met een Enyaq iV — of met een elektrische Citigo, als je daar destijds genoegen mee nam. Binnenkort komt daar echter verandering in, en nog geen klein beetje. Zo kondigden de Tsjechen een jaartje geleden aan maar liefst zes nieuwe EV’s te lanceren tegen 2026 en daar gaven ze al een eerste voorsmaakje van in de vorm van de Epiq Concept, die in productievorm moet uitgroeien tot een betaalbare elektrische SUV. Nog voor die op de markt komt, is het echter de beurt aan de Elroq.

Elroq als elektrische Karoq

Daarvan toont Skoda nu een eerste afbeelding en dat is er meteen eentje die kan tellen. We krijgen namelijk een groot deel van de neus van de Elroq te zien maar dat is eigenlijk niet het soort neus dat we van Skoda gewend zijn. Zo lijkt de Elroq te grijpen naar een compleet nieuwe designtaal — alweer, want stiekem worstelen de Tsjechen al jaren om een uniform gezicht op hun gamma te kleven. Zo pronkt de Octavia al met compleet andere koplampen dan pakweg de Superb, die op zijn beurt helemaal niet te rijmen valt met de nieuwe Kodiaq. De aankomende Epiq-EV krijgt dan weer een soort T-vormig lichtsignatuur en daar wijkt deze Elroq met zijn stippellijnlampen ook weer van af, ondanks het feit dat de twee vrijwel tegelijkertijd ontworpen worden.

Skoda Elroq teaser 2024

Je zal de twee nieuwe elektrische SUV’s dus niet snel met elkaar gaan verwarren en dat geldt blijkbaar ook qua formaat. Die Epiq kan je met zijn lengte van 4,1 meter namelijk zien als een elektrische Kamiq — let op de laatste twee letters — terwijl deze Elroq zo’n 4,5 meter lang wordt en daarmee een uitstootarm alternatief voor de Karoq. Veel meer dan dat weten we er echter nog niet over, al gokken we dat hij het gekende MQB-platform van pakweg de Volkswagen ID.4 leent. Dat zou de Elroq toegang geven tot accu’s van 45 tot 77 kWh groot, goed voor een rijbereik van misschien wel 500 kilometer. We leren het in de herfst van dit jaar, wanneer Skoda deze Elroq officieel onthult.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws