Deze schaamteloze Jeep Wrangler-kloon kost nog geen 14.000 euro in India

Mahindra Thar Roxx 2024

Zin in een Jeep Wrangler zonder er dik 70.000 euro voor neer te tellen? Boek dan maar een plekje op een zeecontainer uit India want daar heeft Mahindra zijn Thar Roxx voorgesteld. Die lijkt als twee druppels water op het Amerikaanse origineel… Maar dan zonder het prijskaartje.

Wil je in onze contreien een Jeep Wrangler op je naam zetten, dan moet je daarvoor best diep in de buidel tasten. Als gevolg van Europese uitstootregeltjes is de terreinwagen namelijk alleen nog verkrijgbaar als plug-inhybride, met alle meerprijzen van dien. Zo moet je voor de goedkoopste Wrangler tegenwoordig maar liefst 74.520 euro over hebben, dus dat zet ons aan het denken… Hoeveel zou het kosten om een auto van India naar Europa te transporteren?

Creatieve trekjes

Daar heeft Mahindra namelijk de Thar Roxx voorgesteld en dat zeggen we er toch maar even bij, voor je denkt naar een Jeep Wrangler te kijken. Deze verschijning lijkt dan ook zo sterk op die Amerikaan dat er geen twijfel over bestaat waar ze in India gaan spieken zijn. Dat gezegd zijnde, voegt de Thar Roxx wel een paar creatieve trekjes toe. Dat schuine stuk carrosserie achteraan doet bijvoorbeeld meteen denken aan de rolkooi van een oude cabrio-Wrangler, terwijl de verborgen deurgroepjes hem bijna op een driedeurs in plaats van een vijfdeurs doen lijken. Zo’n driedeursversie kan je van de Thar trouwens ook krijgen — nog iets dat onze Wrangler niet meer heeft.

Mahindra Thar Roxx 2024

Op een plug-inhybride variant hoef je bij Mahindra dan weer niet te rekenen, want in de plaats daarvan blijft de Thar Roxx zo ouderwets als hij eruit ziet. Zo krijg je de keuze uit een 2.0-liter benzinemotor met 152 tot 177 pk, maar dat vermogen gaat dan wel gewoon naar de achteras. Gelukkig is de 2.2-diesel wel verkrijgbaar met vierwielaandrijving, goed voor tot 175 pk. In India krijg je zo’n Mahindra Thar Roxx mee vanaf je “Rs 12.99 lakh” neertelt en wij weten ook niet wat we daarvan moeten maken, behalve dat het overeenkomt met net geen 14.000 euro.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws