Audi A4 wordt elektrisch samen met alle andere even cijfers, bevestigt topman

Audi A6 e-tron Concept 2023

Audi staat aan de vooravond van een revolutie, en die heeft alles te maken met de aankomende elektrische modellen. Zo verklapt de CEO dat ze hun naamgeving beter gaan stroomlijnen om een onderscheid te maken tussen wat elektrisch is en wat niet. En dat heeft ingrijpende gevolgen voor pakweg de A4 en A6.

Ben je wat thuis in het gamma van Audi, dan heb je misschien al een interessante tendens opgemerkt. Zo hebben hun zuiver elektrische modellen — zoals de Q4 e-tron en de Q8 e-tron — een even cijfertje achter de letter, en dat geldt ook voor de aankomende EV’s. Audi toonde bijvoorbeeld pas nog de Q6 e-tron in camouflage en er zitten ook een A6 e-tron en A8 e-tron in het verschiet, eveneens auto’s die uitsluitend met elektrische aandrijflijnen verkrijgbaar zullen worden. Nu blijkt dat daar wel degelijk een reden achter zit.

Opvolger voor Audi A2?

In een gesprek met Autobild heeft Markus Duesmann, opperhoofd bij Audi, zich namelijk uitgesproken over de naamgeving van de toekomstige modellen. Daarin heeft hij uitdrukkelijk bevestigd dat alle Audi’s met een even cijfertje binnenkort zuiver elektrisch zullen worden. Dat begint dus met pakweg de A6 en Q6, maar zal volgens de CEO nadien ook gaan gelden voor de volgende generatie van bijvoorbeeld de A4. Namen als A5 en A7 zullen daarentegen voorbehouden blijven aan modellen die wel nog met verbrandingsmotoren verkrijgbaar zijn, al wilde Duesmann nog niet bespreken hoe die er dan uit gaan zien. Zo is het mogelijk dat de eigenlijke opvolger van de huidige A4 niet zozeer de elektrische A4 zal zijn, maar voortaan als A5 door het leven zal gaan.

Audi Q6 e-tron teaser 2023

Naast de gevolgen voor de modellen met verbrandingsmotoren, is het ook interessant om even na te denken over wat dit gaat doen met toekomstige Audi-EV’s. Zo verklapte Audi pas nog dat er een compacter elektrisch model onder de huidige Q4 e-tron gaat komen, en de logica gebiedt dat daar dan een 2’tje in de naam moet staan. Eerder zei Markus Duesmann echter al dat een opvolger voor de Q2 niet in Audi’s toekomstvisie staat… Dus zeg nu zelf: een Volkswagen ID.3 met wat Audi-logo’s erop zou toch meteen al op de A2 van weleer lijken?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws