Bizar: iemand heeft een ‘nieuwe’ Fiat Multipla ingeschreven

Fiat Multipla 2024

Of je daar nu rouwig om bent of niet; de Fiat Multipla is al even niet meer. De gekke gezinswagen ging ettelijke jaren geleden uit productie maar dat lijkt één persoon niet tegengehouden te hebben. In de Europese inschrijvingscijfers voor nieuwe auto’s is namelijk plots een enkele Multipla opgedoken… Dus hoe dan?

Sommige grootheden worden pas ten volle geapprecieerd eens ze gekomen te gaan zijn, nietwaar? Kijk maar naar de Fiat Multipla: bij zijn lancering in 1999 werd die weggelachen als het lelijke eendje in de MPV-vijver — en laat ons eerlijk zijn: veel zwanen zwommen daar zo al niet rond. 25 jaar na datum begint de autowereld de Multipla echter in zijn armen te sluiten want zeg nu zelf: dit wordt toch een klassieker? Er is echter één probleem: goede exemplaren zijn best zeldzaam… Maar één iemand lijkt nu toch de heilige graal gevonden te hebben.

Zombie-Multipla

Dataforce heeft namelijk de Europese inschrijvingscijfers voor nieuwe auto’s van afgelopen maand gepubliceerd, maar het is niet de gewoonlijke bestverkochte auto die daarin met onze aandacht gaat lopen. Nee, ons oog valt op één van de slechtst verkochte ‘nieuwe’ auto’s van Europa want de auto in kwestie ging maar één keer over de toonbank. Tussen de inschrijvingscijfers pronkt namelijk een enkele Fiat Multipla, en dat terwijl die eigenlijk al in 2010 uit productie ging. Toch heeft iemand er in 2024 blijkbaar nog eentje nieuw weten in te schrijven want als we Dataforce mogen geloven, zou het niet gaan om een fout in de cijfers.

Fiat Multipla 2024

Wat hier vermoedelijk gebeurd is, is dat een oude Fiat Multipla gewoon voor het eerst in zijn leven ingeschreven werd. Zo valt het wel eens voor dat bijvoorbeeld een dealer een model van jaren geleden gewoon nog staan heeft, en nu beslist om het te verkopen. Die auto duikt dan op in de inschrijvingscijfers van nieuwe auto’s en er is zelfs een naam voor het fenomeen: ‘zombie-auto’s'. Die Fiat Multipla is zo trouwens niet de enige zombie-auto die in de cijfers van Dataforce opduikt want er staan dit jaar ook al een ’nieuwe’ Nissan 350Z, een Mercedes CLK, een Alfa Romeo 159 en een Jaguar S-Type tussen…

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws