Daihatsu Rocky Crossfield is Dacia Duster-rivaal die we niet krijgen (2024)

Daihatsu Rocky Crossfield

Daihatsu mag dan wel compleet uit ons collectief geheugen zijn verdwijnen, het dochtermerk van Toyota verkoopt internationaal nog steeds auto's. Kijk maar even naar deze stoere Rocky Crossfield die werd onthuld tijdens de Gaikindo Indonesia International Auto Show. Jep, dit zou niet misstaan naast een Dacia Duster.

Heb je net zoals ondergetekende een terugtrekkende haarlijn, dan herinner je zonder twijfel nog de Daihatsu Rocky. Het was samen met de Suzuki Samoerai en Isuzu Rodeo een stoere offroader uit een tijd voor dat crossovers het straatbeeld over namen. Wel, internationaal staat die Rocky nog steeds in de verkooplijsten. Meer nog, hij ziet er beter uit dan ooit!

Overlanding

Tijdens het autosalon van Indonesië - de Gaikindo Indonesia International Auto Show voluit - toont Daihatsu een nieuwe variant van de Rocky. Die Rocky Crossfield moet vooral het stoere karakter onderstrepen en speelt in op de "overland"-trend. Over-watte? Overland is een vorm van reizen over het onverharde waarbij de reis het doel is en waarbij er vaak wordt gekampeerd over meerdere dagen.

Het is dan ook geen verrassing dat de Rocky Crossfield uitpakt met een verhoogde ophanging, dikke offroadbanden en plaats heeft voor een daktent bovenop. Geen vrees, budgetrijder; onderhuids is de Rocky Crossfield nog steeds een simpel voorwielaangedreven gebakje met betrouwbare Toyota-motoren voorin. In dit geval gaat het over een 1.2-liter driecilinder met een bescheiden 85 pk. Nu de Dacia Duster meer "upmarket" gaat qua design, is dit misschien wel de old-school-Duster die we nooit zullen krijgen. Zonde?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws