Carlex G-Vintage: Want niet élke G-Klasse hoeft matzwart te zijn

Carlex G Vintage Mercedes

De Mercedes G-Klasse een klassevolle auto noemen is misschien een brug te ver. Want het gros van de exemplaren wordt uitgerust in het matzwart en wordt bestuurd door, nu ja, vul dat zelf maar in. Toch toont tuner Carlex dat het ook anders kan. Kijk maar eens hoe lekker deze G-Vintage oogt!

Het is misschien wel 's werelds meest capabele offroader waar de luxe vanaf druipt, de Mercedes G-Klasse. Als G 63 met bronstige V8 voorin is het al helemaal een feest. Het nadeel? Die G AMG ziet er wat patserig uit. Fijn natuurlijk voor de lokale voetbalclub, minder aardig als je een liefhebber bent van de meer zachtere dingen in het leven. Wel, Carlex heeft voortaan de oplossing met de G-Vintage.

Champagne Fizz

Die G-Vintage is het antwoord op de vraag: wat als je de chromen accenten van een Fiat 500 uit de jaren 50 zou mengen met een moderne G AMG. Het resultaat werkt wonderwel. Carlex vervangt alle bumpers, stootranden en accenten door chroom en installeert zelfs heerlijke 20 duims retro-velgen waarvan het hart gespoten is in de koetswerkkleur van de auto.

Carlex G Vintage Mercedes

We moeten er niet flauw over doen, dit is misschien wel dé ultieme SUV voor Knokke, al zeker met de Champagne Fizz lakkleur vanop de persplaatjes. Surfplank op het chromen dak en gaan! En dan... heb je het interieur nog niet gezien.

Verweerd

Carlex kon natuurlijk de mooiste ledersoorten gebruiken en etaleren in een onberispelijke staat, maar de Poolse tuner gaat nét de andere kant op. Het bedrijfje startte in 2008 als veredelaar van interieurs en toont tot wat het in staat is. Het interieur wordt namelijk aangekleed met "vintage leder" dat er uit ziet of het al 100 jaar in gebruik is, zonder in te boeten op vlak van kwaliteit. Eerlijk is eerlijk: het ziet er warm en uitnodigend uit.

Carlex G Vintage Mercedes

Om het plaatje helemaal compleet te maken, wordt ook de koffer onder handen genomen. Vergeet stof of rubber, de vloer van de koffer en rug van de achterstoelen worden uitgerust met hout. Jep, veel beter dan dit wordt het niet. Of toch wel, want als je toch bij Carlex langs gaat met je G 63 AMG, dan kan je meteen ook het vermogen uit de 4-liter V8 optillen richting 805 pk en 1.020 Nm koppel. Nogmaals... de ideale auto voor Knokke deze zomer...

Carlex G Vintage Mercedes

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
this 11:17
afbeelding van this

Zalig, ik kan er jammer genoeg alleen maar van dromen.

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws