Deze Brabus G AMG is met 43.980 euro spotgoedkoop... maar niet wat je denkt

Suzuki Jimny Brabus

Wat is er dikker dan een Mercedes-AMG G-Klasse? Eentje die aangepakt is door Brabus uiteraard! Al moet je dan met vlot 200.000 euro over de boeg komen. Dan is dit exemplaar van 43.980 euro in Westmalle een compleet koopje! Al ziet het scherp oog meteen het geheim natuurlijk...

Ooit afgevraagd of je het glas halfvol dan wel halfleeg ziet? Wel, deze creatie zal je het finale antwoord geven. Want 43.980 euro voor een Mercedes G-Klasse die aangepakt is door Brabus? Da's uiteraard een koopje natuurlijk, datzelfde bedrag neerleggen voor een Suzuki Jimny die verkleedt is als een Brabus G-Wagon... da's andere koek.

G-Jimny

Inderdaad, scherpe kijkers zullen al opgemerkt hebben dat de proporties van deze G-Klasse niet helemaal kloppen (en dat hij een setje achterdeuren mist). Dat komt omdat dit een Suzuki Jimny is van de laatste generatie die compleet werd omgebouwd om er uit te te zien als een Brabus G-Klasse met dwerggroei. Het resultaat is meer dan geslaagd, dankzij de 18-duims AMG-velgen, richtingaanwijzers op de motorkap en dubbele uitlaat op de flank. Het gehele plaatje klopt!

Suzuki Jimny Brabus

Nu ja, zolang je niet gaat zien in het interieur natuurlijk. Daar word je niet getrakteerd op Designo leder en peperdure houtinleg, maar wel op stoffen stoeltjes en een hoop plastic. Deze Jimny is zelfs niet uitgerust met een infotainmentsysteem! Ook onder de kap zal deze Brabus Jimny geen monden doen openvallen. Hier ligt gewoon de klassieke atmosferische 1.5-liter viercilinder van Suzuki met de volle - hou je vast - 102 pk. Anderzijds, we durven er geld op zetten dat deze Jimny een Brabus G-Klasse voor dood achterlaat op het onverharde. Want de Jimny is een absolute berggeit.

Van de pot

Daarmee komen we ongenadig aan bij de eerste zin van dit artikel (na de intro). Zie je het glas halfvol, dan wel halfleeg. Want afhankelijk van je blik op de wereld vind je deze Jimny hilarisch, dan wel compleet absurd. Al zeker voor de vraagprijs van 43.980 euro. Da's vlot 10.000 euro meer dan wat je nu neer moet leggen voor een zo goed als nagelnieuwe Suzuki Jimny op de tweedehandsmarkt. En laat ons eerlijk zijn, ook dat is compleet van de pot... Check HIER het zoekertje op Autoscout24!

Suzuki Jimny Brabus

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws