Kijk niet naar de flank van deze Tata Curvv! (2024)

Tata Curvv

Het Indiase Tata mag dan wel Jaguar en Land Rover in handen hebben, het brengt eveneens modellen op de markt onder eigen naam. De nieuwste van het gezelschap heet de Tata Curvv en is de eerste Indiase SUV Coupé. Of ze daar fier op moeten zijn?

De SUV Coupé is hot! Waardoor ook Tata Motors op de kar springt. Niet zozeer met een model bij Jaguar of Land Rover, maar wel onder eigen vlag. De Tata Curvv krijgt, zoals zijn naam al doet vermoeden, polariserende looks en komt ook als volstrekt elektrisch model op de markt. In dat geval gaat hij door het leven als de Curvv.ev, nee we verzinnen het niet.

Op detailniveau

Maar laten we vooral terug even focussen op het design van deze SUV Coupé. Tata omschrijft de Curvv alvast als de eerste SUV Coupé uit India met een design dat klaar is voor extreme performance. Op detailniveau ziet het er allemaal best aardig uit. De Curvv krijgt een stoere snuit, moderne velgen en een strakke doorlopende lichtstreep op de bips. Er zijn zelfs verzonken deurgrepen en een dubbele spoiler achterop.

Tata Curvv

Zoom je echter uit, dan krijg je vooral een SUV die langs voor- en achterkant wat samen lijkt gedrukt. Hoewel we geen weet hebben over de exacte lengtemaat (internationaal vinden we 4,3 meter), weten we wel dat er een fiscaal voordeel is in India voor compactere auto's. Dat verklaart misschien waarom ze deze Curvv wat hebben samengedrukt.

+400 km range! (nu ja)

Onder de kap van de Curvv een riant aanbod aan motoren. Zo is er er een 1.2-liter driecilinder turbobenzine en een 1.5-liter viercilinder diesel. Ga je voor de Curvv.ev, dan kijk je waarschijnlijk naar een versie met zo'n 130 pk en een accu van 30 kWh of een versie met zo'n 150 pk en een batterij van 40.5 kWh. Met die laatste zou +400 km op één lading mogelijk moeten zijn, al lijkt ons dat wat moedig.

Tata Curvv

Verwacht deze Tata Curvv niet meteen in het Europese straatbeeld. Moest je echter ooit in India zijn, dan weet je waar naar uit te kijken!

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws