Deze elektrische auto’s komen in aanmerking voor de EV-premie van 5.000 euro

Jeep Avenger EV-premie 2024

Progressieve particulieren opgelet, want de Vlaamse regering betaalt momenteel mee voor je EV. Gedurende heel 2024 zal je namelijk tot 5.000 euro steun kunnen krijgen wanneer je een elektrische auto aankoopt, maar dan moet je wel de juiste kiezen. Dit zijn de modelletjes die in aanmerking komen.


LAATSTE UPDATE OP 21/02/24


De Vlaamse regering heeft een plan klaar om meer particulieren achter het stuur van een elektrische auto te krijgen. Zo kan je gedurende 2024 aanspraak maken op een premie van 5.000 euro bij aankoop van een nieuwe EV, of 3.000 euro voor een tweedehands exemplaar. Het enige waar je bij aankoop echter op moet letten is dat die EV hoogstens 40.000 euro kost, want daar trok de overheid de grens. Wij verzamelden alle auto’s die onder die grens vallen, en dus in aanmerking komen voor de EV-premie.


Is je keuze gemaakt en je EV besteld? Dan vind je HIER hoe je de premie kan aanvragen.


Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Dirk Steyvers 09:22
afbeelding van Dirk Steyvers

De CUPRA Born ontbreekt.
- EDIT REDACTIE: toegevoegd, thanks!

David 12:58
afbeelding van David

En de Skoda Enyaq
- EDIT REDACTIE: eveneens correct, bedankt!

Steven P 13:32
afbeelding van Steven P

De Microlino ontbreekt ook (als je die tenminste als een auto bekijkt)...

Joram 13:57
afbeelding van Joram

Wel, om de lijst overzichtelijk de houden doen we dat hier misschien even niet ;-) Hetzelfde geldt trouwens voor de Citroën Ami, Opel Rocks-e en andere microcars, aangezien die allemaal een beetje op de grens van het auto-zijn leven...

John 17:18
afbeelding van John

Eigenlijk zijn alle modellen die te koop zijn aan 39.990 ideale modellen om mee te onderhandelen. Ik wil graag een lakkleurtje en die optie, maar helaas boven de 40.000. Doe de opties gratis en ik teken de bestelbon ;-) Zoniet stap je de deur uit. Er is voldoende marge, kijk maar naar de prijzen die ineens kunnen zakken om aan de premie te kunnen voldoen.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws