Officieel: Mini Aceman is verhoogde Cooper (2024)

Mini Aceman 2024 belgie

Het Britse Mini is aan een sneltempo het gamma aan het vernieuwen. Nu de hatchback in het nieuw steekt en de Countryman een serieus stuk gegroeid is is, ontstond er een leegte tussen beide modellen. De Aceman vult die nu op.

Stap je binnenkort de Mini-dealer binnen, dan kan je maar best je huiswerk hebben gedaan. De 3-deurs hatchback heet er tegenwoordig Cooper en de nieuwe Countryman is groter dan een Volkswagen Tiguan van enkele jaren geleden. Daartussen ploffen de Britten nu deze Aceman neer.

Cooper XL

Mini noemt het alvast hun eerste "compacte crossover in het premium segment". Wij zien 'm alvast als het liefdeskind tussen de Cooper en de Countryman. Meer nog, dit wordt waarschijnlijk de spirituele opvolger van de huidige Mini vijfdeurs. Zoals we gewoon zijn van het moderne Mini voert minimalisme de boventoon. Chroom is verbannen, de overhangen zijn kort en de deurgrepen verzonken.

Mini Aceman 2024 belgie

Met een lengte van 4.07 meter is hij 20 centimeter langer dan de Cooper met drie deuren. Waardoor dit het meer praktische alternatief is als je kinderen thuis rond hebt lopen. Net zoals zijn soortgenoten komt hij er in vier smaken: Essential, Classic, Favored, en JCW. Die laatste scherpt het bumperwerk wat harder aan voor een toefje extra sportiviteit.

Speels

Binnenin neemt Mini geen risico. Waardoor je naar de bouwstenen van Cooper en Countryman kijkt. De Aceman krijgt daardoor ook het centrale ronde scherm van 9.5-duim en geen instrumentencluster. De weggever om te weten dat je in de Aceman zit is het lintje dat over het dashboard loopt pal voor de chauffeur. Ach kom, speelsheid, het hoort bij een Mini.

Mini Aceman 2024 belgie

De achterbank kan in twee delen neergeklapt worden (60:40) en laat de koffer daardoor groeien tot 1.005 liter. Standaard kan je 300 liter kwijt achterin de Aceman. Ook dat is weer een slag beter dan bij de Cooper.

Enkel als EV?

Hoogstwaarschijnlijk wel. Waardoor dit de éérste 100% elektrische Mini is - in die zin dat je 'm ook niet kan krijgen met andere aandrijflijnen. Net zoals bij Cooper en Countryman (we lijken wel in herhaling te vallen) komt de Aceman er als E en SE. De Aceman E gebruikt een elektromotor op de vooras van 184 pk en 290 Nm en haalt zijn energie uit een accu van 42.5 kWh. Een range tot 310 km moet daardoor mogelijk zijn. Eerder bescheiden, anno 2024.

Mini Aceman 2024 belgie

De Aceman SE voert het vermogen en de range verder op. Zo is de elektromotor vooraan 218 pk en 330 Nm sterk en krijg je een accu van 54.2 kWh. Daardoor moet een range van maximaal 406 km mogelijk zijn. 11 kW AC-laden is de norm, de Aceman E kan DC-laden 75 kW, terwijl de SE over 95 kW laden beschikt. Prijzen zijn er momenteel nog niet.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws