Mercedes plaagt met peperdure nieuwe SL... zonder voorruit

Mercedes Mythos PureSpeed teaser 2024

De Mercedes SL krijgt er straks nog een versie bij maar dat is niet zomaar een versie. Deze ‘PureSpeed’ moet namelijk het startschot geven van de Mythos-reeks, die nog boven de AMG’s en de Maybachs van deze wereld komt te staan. Er is echter één probleem: de PureSpeed krijgt geen voorruit…

Wanneer Mercedes zijn nieuwe SL onthulde, pakte die uit met een hele reeks primeurs. Zo was hij de eerste SL ooit die af-fabriek met vier zitplaatsen verkrijgbaar was, de eerste die je met vierwielaandrijving kon krijgen en de eerste met een plug-inhybride aandrijflijn in zijn gamma. Bovendien was dit ook nog eens de eerste SL die in al zijn vormen een ‘AMG’ was, én de eerste SL die een heuse Maybach-versie kreeg… En als je dan dacht dat de Duitsers uitgebreid-SL-d waren, dan dacht je blijkbaar verkeerd.

Eerste Mythos-Mercedes

Mercedes heeft namelijk een reeks teaserfoto’s de wereld in gestuurd van alweer een nieuwe versie voor de SL en dat wordt ongetwijfeld de opmerkelijkste van het hele gamma. Het exemplaar in de beelden mag dan nog flink gecamoufleerd zijn, maar je ziet meteen dat hij een grondig hertekende neus krijgt… O ja, en natuurlijk dat deze SL geen voorruit heeft. In de plaats daarvan krijgt hij een soort ‘halo’ zoals Formule 1-auto’s die tegenwoordig hebben en Mercedes zegt dan ook daar zijn inspiratie gehaald te hebben.

Mercedes Mythos PureSpeed teaser 2024

Dat laatste doet misschien een belletje rinkelen want toonde Mercedes een paar maanden geleden al geen SL zonder voorruit? Inderdaad, al ging het toen nog om een conceptcar. Je kijkt hier dus naar de productieversie van de Mercedes-AMG PureSpeed die we toen leerden kennen en dat wordt de eerste van een hyperexclusieve, peperdure ‘Mythos’-reeks. De Duitsers gaan hem dan ook bouwen in een oplage van slechts 250 stuks maar wanneer ze die lanceren of wat je ervoor over moet hebben, mogen we nog niet weten.

Mercedes Mythos PureSpeed teaser 2024

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws