Mercedes-Maybach SL 680 krijgt meer luxe… maar niét meer motor (2024)

Mercedes heeft een nieuwe variant van zijn SL onthuld, maar dat is niet zomaar een variant. Voluit luistert die dan ook naar de naam ‘Mercedes-Maybach SL 680’ dus jawel: reken op flink wat meer weelde… Maar als je op basis van die naam ook dacht een V12 voorin te vinden, ben je eraan voor de moeite.

De nieuwe Mercedes SL is een interessant model, want die vervangt meer dan alleen de vorige Mercedes SL. Daarnaast moet hij namelijk ook een antwoord bieden aan zij die voorheen een Mercedes-AMG GT Roadster hadden staan, én aan zij die liever in een S-Klasse Cabriolet rondreden. Enerzijds moet de nieuwe SL dus sportiever dan ooit zijn terwijl hij anderzijds het toonbeeld van luxe moet uitstralen… En wat straalt er meer luxe uit bij Mercedes, dan een ‘Maybach’-versie.

In wit of rood?

Zo’n versie komt nu namelijk voor het eerst naar de Mercedes SL en dat is niet helemaal onlogisch, want de vorige S-Klasse Cabriolet had er ook zo eentje. Deze Mercedes-Maybach SL 680 moet met andere woorden die klanten tevreden stellen, of gewoon nieuwe klanten die iets opvallends willen om mee door Monaco te flaneren. Zij zullen deze SL kunnen bestellen in twee smaakjes: als rode ‘Monogram Series Red Ambience’ en als witte ‘Monogram Series White Ambience’. Allebei beschikken ze over een zwarte motorkap met daarop Maybach-logootjes geprint, en een Mercedes-ster erbovenop. Verder naar onder is die namelijk niet meer te zien in de typische Maybach-grille en ook in de voorbumper en de achterlichten vind je vooral veel ‘M’-etjes.

Mercedes-Maybach SL 680 2024

Misschien wel de opvallendste wijziging is echter dat deze Maybach-versie geen achterbank meer heeft, want voorheen was de nieuwe SL net de eerste die standaard wél vier zitplaatsen biedt. Dat maakt van de SL 680 eerder een groot uitgevallen roadster, al vertoeven die twee inzittenden wel in meer luxe dan voorheen. Zo belooft Mercedes comfortabeler zitmeubilair dat voor de gelegenheid bekleed wordt met wit nappaleer. Ook het AMG-stuur van de reguliere SL wordt buitengesmeten voor een eleganter exemplaar met een dunnere rand. Deze Maybach krijgt er zelfs twee knoppen bij in zijn interieur en die zijn er voor de bediening van het dak… Want in de gewone SL gebeurt dat via het aanraakscherm en dat is toch net iets te veel gevraagd voor Mercedes’ rijkste klanten.

Zelfde pk’s, meer souplesse

Wat krijgen Mercedes’ rijkste klanten dan onder de motorkap? Wel, stiekem niet meer dan Mercedes’ iets minder rijke klanten. Zo luistert deze Maybach wel naar de naam ‘SL 680’ maar de V12 van pakweg de Mercedes-Maybach S 680, krijgt die niet mee. In de plaats daarvan krijg je gewoon dezelfde 4.0-liter biturbo-V8 als in de SL 63, goed voor dezelfde 585 pk aan vermogen op de vier wielen. De Duitsers beloven wel dat de aandrijflijn een stukje soepeler reageert, terwijl de ophanging ook zachter werd afgesteld voor deze Maybach-variant.

Mercedes-Maybach SL 680 2024

Is dat toch genoeg om je te overtuigen, dan kan je vanaf de lente van volgend jaar terecht bij de Mercedes-dealer om zo’n SL 680 op je naam te zetten. Voorlopig lijk je daarin enkel de keuze te gaan krijgen uit deze twee ‘Monogram Series’ maar het merk sluit niet uit dat je later ook gewoon je eigen kleurencombo zal mogen samenstellen. Wat je er allemaal voor zal moeten over hebben, is nog niet bekend.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws