Deze Mercedes-AMG PureSpeed wordt de eerste van een reeks ‘Mythos’-modellen (2024)

Concept Mercedes-AMG PureSpeed 2024

Doet een gewone AMG je hart niet meer sneller slaan en is zelfs een Maybach niet exclusief genoeg? Dan hebben ze bij Mercedes goed nieuws voor jou want er komt een overtreffende trap in de vorm van de Mythos-modellen. Deze Concept PureSpeed geeft alvast een voorsmaakje van welk lekkers te verwachten.

Een tweetal jaar geleden schokte Mercedes heel autoland bijeen met de onthulling van zijn toekomstplannen. De Stuttgarters wilden namelijk naarstig gaan snoeien in hun meer betaalbare modellen, en namen zich in de plaats daarvan voor om nog meer te gaan inzetten op exclusiviteit. Zo moest de verkoop van hun ’Top-End’-gamma de hoogte in met maar liefst 60 procent en dat betekent meer AMG- en Maybach-modellen… Maar zelfs daar blijft het niet bij.

SL met racekenmerken

Nog een trapje hoger wil Mercedes namelijk een reeks Mythos-modellen uit de grond stampen, te beginnen met een hyperexclusieve roadster op basis van de SL. Daarvan moet deze Concept PureSpeed alvast een voorsmaakje geven want kijk je naar zijn voor- en achterlichten, dan herken je die meteen van zijn massageproduceerde broertje. De rest van de koets kreeg echter wel een grondige make-over te beginnen met het front, dat de grille lager plaatst om een soort haaienneus te bekomen. Aan de andere kant van de PureSpeed worden de twee achterstoelen van de SL dan weer ingeruild voor twee aerodynamische verhogingen die moeten doen denken aan de historische 300 SLR-racer… En over racers gesproken: deze conceptcar heeft geen voorruit maar wel een heuse ‘halo’, net zoals de huidige lichting Formule 1-wagens.

Concept Mercedes-AMG PureSpeed 2024

De Concept Mercedes-AMG PureSpeed wordt dan ook aan het grote publiek getoond tijdens de Monaco GP die dit weekend plaatsvindt, maar dat publiek kan hem daar nog niet kopen. Zoals de naam al doet vermoeden gaat het voorlopig nog om een studiemodel, al beloven de Duitsers wel dat er volgend jaar iets heel gelijkaardigs in productie gaat. Sterker nog: ze verklappen erbij dat ze deze roadster in een oplage van 250 stuks gaan verkopen als eerste van een reeks Mythos-modellen die, aldus Mercedes, “het toppunt van exclusiviteit in het topsegment” zullen vertegenwoordigen… Jawel: begin dus maar te sparen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws