Officieel: Dacia Spring krijgt nieuwe Extreme-uitvoering met meer vermogen (2023)

Dacia Spring Extreme 65

Dacia breidt het gamma van zijn budget-EV Spring uit met de Extreme, een nieuwe uitvoering die ook een nieuwe elektromotor met zich meebrengt. Voortaan kan je de Spring namelijk ook met 65 pk bestellen in plaats van 45 pk. Goed om mee te komen met het verkeer, maar je verliest wel een beetje rijbereik...

De Dacia Spring is nog steeds de goedkoopste elektrische wagen op onze markt, al is zijn prijs intussen wel een stuk gestegen van amper 17.000 euro tot 20.990 euro als je vandaag een nieuw exemplaar wil bestellen. Een prijs waarvoor je een amper 45 pk sterke elektromotor voor terugkrijgt en 230 km WLTP-rijbereik. Voor wie net een beetje meer wil, heeft Dacia op het Autosalon van Brussel een nieuwe versie voorgesteld van de Spring: de Spring Extreme. Die uitvoering geeft de Spring een nieuwe elektromotor van 65 pk.

Snelheidskanon

Dat is een toename van bijna 50% qua vermogen, wat ook een serieuze impact heeft op de prestaties. De topsnelheid van 125 km/u blijft hetzelfde - je kan dus plankgas blijven rijden op de snelweg zonder geflitst te worden - maar de sprint van 0 naar 100 km/u is wel een pak sneller achter de rug: 13,7 seconden in plaats van 19,1 seconden. Je offert er wel een klein beetje rijbereik voor op: 220 km in plaats van 230 km volgens de gemengde WLTP-cyclus. In de stad claimt Dacia nog steeds 305 km.

Dacia Spring Extreme 65

De Extreme is verder ook te herkennen aan zijn specifieke koetswerkkleur, Stonewashblauw, met koperkleurige accenten buiten en binnen, met ook een 'topografisch motief' op de deurbescherming, deurdrempels en vloermatten. Verder is de uitvoering vergelijkbaar uitgerust met de Expression: een navigatiesysteem met Android Auto/Appe CarPlay, een achteruitrijcamera en elektrische buitenspiegels zitten er allemaal op. Kostda? 22.690 euro, ofwel 1.700 euro bovenop de basisprijs van de Dacia Spring. Daarmee komt hij wel in de buurt van de Renault Twingo E-Tech Electric (23.250 euro), die 80 pk onder de kap heeft en wat knapper is afgewerkt.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Dominique 08:36
afbeelding van Dominique

'Extreem' is een relatief begrip ;-)

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws