Officieel: Opel Corsa Electric facelift pronkt met 402 km range (2023)

Opel Corsa electric facelift 2023 info

Opel heeft zijn Corsa in het nieuw gestoken en dan kan de elektrische variant uiteraard niet vergeten worden. Die Corsa Electric wisselt van naam, krijgt meer vermogen en schopt het tegenwoordig tot maximaal 402 km op één laadbeurt.

Bij de introductie van de zesde generatie Corsa onthulde Opel meteen ook een elektrische derivaat (Rijtest + video hierzo!). Die Corsa-e zet zijn strijd richting volledige elektrificatie verder vanaf de facelift maar verandert daarbij wel van naam. De Corsa-e is niet meer, voortaan spreek je over de Corsa Electric!

Stoerder uiterlijk

Visueel gaat de Corsa Electric wat meer zijn grote broers binnen de line-up achterna. Met dank aan de Vizor vooraan die als een soort van zonnebril op de snuit valt. Aan weerszijden van de zonnebril zitten standaard led-koplampen die een stukje serieuzer de wereld in turen. Idem voor de bumper onderaan die tegenwoordig een stuk stakker oogt.

Opel Corsa electric facelift 2023 info

Op de flank vallen meteen de opnieuw ontworpen velgen op. Die krijgen een meer futuristisch aerodynamisch design. Zeker in combinatie met de nieuwe Grafik Grey koetswerkkleur ziet de Corsa Electric er plots een stuk stoerder uit. Achteraan kleeft Opel voortaan met trots de Corsa benaming voluit op de kofferklep. Een kleintje "e"-tje aan de zijkant maakt duidelijk dat het hier over de elektrische versie gaat.

Over the air updates

Binnenin is de grote nieuwigheid de introductie van een opgewaardeerd infotainment. Dat is maximaal 10-duim groot en rolt tegenwoordig op het Snapdragon Cockpit Platform van Qualcomm Technologies. Dat systeem schermt met zaken zoals AI-learning, een geoptimaliseerd interface en genoeg processorkracht. Misschien belangrijker is dat je (draadloos?) Android Auto en Apple Carplay kan connecteren.

Opel Corsa electric facelift 2023 info

Het systeem introduceert daarenboven een andere handige functie, want over the air-updates behoren voortaan tot de mogelijkheden. Het blijft daarbij wel over softwarematige aanpassingen. Meer vermogen na een update, zoals bij Tesla, is niet mogelijk.

Meer vermogen, grotere range

Al kan je tegenwoordig bij je bestelling al voor meer vermogen kiezen. Net zoals broeder Peugeot e-208 krijgt de Corsa Electric vanaf de facelift twee vermogensversies onder de kap. De bestaande versie met 136 pk en een range tot 357 km blijft beschikbaar, daarnaast is er een variant met 156 pk (260 Nm) die dankzij een efficiëntere elektromotor en warmtepomp de range doet stijgen tot 402 km. Meer vermogen en meer range, zo horen we het graag.

Opel Corsa electric facelift 2023 info

Hoewel Opel het niet specificeert is het aannemelijk dat beide elektromotoren hun kracht halen uit een accu van 48,1 kWh netto. Opel geeft daarenboven mee dat de Corsa Electric in een half uutje valt op te laden van 20% tot 80%. Wat dit juist wil zeggen qua DC-laadtijd? Ook daar geeft Opel (nog) geen informatie over. Beetje gek, gezien Opel per 2028 een 100% elektrisch automerk wil zijn. Ach, het is voor iedereen nieuw, elektrificatie.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws