Eerste test: BYD Atto3 (2022) [VIDEO]

Byd Atto3 rijtest 2022 autofans info

Een nieuwe maand, een nieuw Chinees automerk dat de Europese constructeurs het vuur aan de schenen wil leggen. BYD opent nu de elektrische aanval en deze Atto3 is het eerste van drie nieuwe strijdwapens. Weet de crossover te overtuigen? Autofans doet de test!

Tegen het einde van dit jaar nog trekt BYD naar de Europese markt. Met niet één, niet twee maar wel met drie elektrische modellen! Deze Atto3 is het meest gangbare product van dat trio en daardoor misschien ook wel de belangrijkste knaap voor het merk. Denk echter niet dat "gangbaar" saai hoeft te betekenen. Want dan ben je bij de Atto3 aan het verkeerde adres.


Check hier onze video:

Dragon Face

Bij BYD snoeren ze haters zelf de mond. "ja wij zijn Chinees en we zijn g*dverdomme fier om dat te zijn!" Het is een automerk dat haar verleden of komaf niet onder stoelen of banken steekt. Dat merk je bijvoorbeeld ook aan het design. Want BYD hanteert designkenmerken vanuit de rijke Chinese geschiedenis. Denk aan de mythische dynastieën en... draken?!

Byd Atto3 rijtest 2022 autofans info

Jawel, BYD ontwerpt haar auto's met een draak in het achterhoofd. Kijk maar eens naar de voorkant. Het Chinese merk spreekt fier over haar Dragon Face-signatuur waarbij de koplampen en het snorretje erboven refereren naar het sierlijke smoelwerk van een draak. Dat zilveren insertstukje op de C-stijl? Dat is dan weer een setje drakenschubben. Ach, als Jaguar naar de katsoortigen mag kijken qua inspiratie...

Uitgesproken interieur

Hoewel het uiterlijk, ondanks de drakeninvloeden, nog relatief klassiek oogt, springt de Atto3 pas binnenin helemaal in het oog. Dit is zowat de eerste Chinese auto die we in het interieur op geen enkel punt kunnen beschuldigen van plagiaat! De plooien in het dashboard refereren naar menselijke spieren, in elk deurpaneel krijg je onderaan een gitaartje verwerkt met drie snaren (niet altijd even goed gestemd) en de ronde ventilatiemonden katapulteren je terug naar de paddo-tijden van Fiat. Gek genoeg... werkt het wel.

Byd Atto3 rijtest 2022 autofans info

Gelukkig is het interieur van de Atto3 meer dan enkel maar visuele gimmicks om op te vallen. Want kijk je richting de componenten die je dagelijks gebruikt, dan merk je een haarscherpe digitale instrumentencluster en een knoert van een centrale tablet met een hoge reactiesnelheid. Die tablet kan je dan ook nog eens met een druk op de knop laten draaien van een horizontale naar een verticalen stand. Die verticale positie bleek alvast handig te zijn tijdens het gebruik van je favoriete navigatie-app. De afwerking van stoelen en dashboards is feilloos, de ruimte zowel voor- als achteraan is meer dan adequaat.

Hypermoderne technologie

Dat BYD hoge verwachtingen heeft van deze Atto3 merk je ook op aan het onderstel. Dit is namelijk meteen ook de eerste knaap die uit mag pakken met BYD's e-platform 3.0. Een gloednieuw modulair platform dat plaats kan bieden aan hypermoderne aandrijflijnen in verschillende set-ups én (volgens de geruchten) ook gebruikt zal worden door Toyota. De batterij is dan weer de befaamde Blade Battery, de veiligste accu ter wereld (amper in brand te krijgen) die ondertussen ook door Tesla wordt aangekocht. De aandrijfcomponenten (motor, versnellingsbak, oplaad- en omvormsysteem) zitten in één grote cluster en behoren tot de meest efficiënte exemplaren ter wereld.

Byd Atto3 rijtest 2022 autofans info

Het resultaat? Wel, op papier misschien minder extreem dan je denkt. Want hoewel BYD naast deze Atto3 ook modellen zal lanceren met +500 pk (Tang en Han), beschikt deze Atto3 over een 204 pk en 310 Nm sterke elektromotor op de vooras en een accu van 60.4 kWh onder de carrosserie. Goed voor een sprint naar de honderd van 7.3 seconden en een theoretische range van 420 kilometer (14.3 kWh/ 100 km). Opladen gaat dan weer aan 11 kW AC en 88 kW DC. Dat eerste is marktconform, dat tweede getal is misschien aan de brave kant. O ja, ook niet onbelangrijk: een warmtepomp is vanaf de basis standaard. Sympathiek van de Chinezen.

Smaakt naar meer

Ben je eenmaal onderweg met de Atto3, dan merk je dat deze auto in elkaar wordt gestoken door de grootste producent van geëlektrificeerde auto's ter wereld. De aandrijflijn voelt solide en alert aan, de ophanging is afgestemd op onze Europese noden en de zitpositie is gewoonweg goed. Toegeven, onze eerste test was een kort toertje over en afgesloten terrein, waardoor we nog geen finaal oordeel kunnen vellen. Vertrouwen we echter op onze bips die al een dik decennia in honderden auto's heeft plaatsgenomen, dan moeten we besluiten dat we onder de indruk zijn.

Byd Atto3 rijtest 2022 autofans info

Dé hamvraag - buiten de prijs, maar daarover later meer - is natuurlijk het verbruik van deze Atto3. Want BYD geeft dan wel een verbruik rond de 14.3 kWh/ 100 km op, wat schiet daar van over in de realiteit? Wel, uw gok is zo goed als de onze. In die zin dat het afgesloten testparcours té compact was om een eerlijk oordeel te vellen. Ach, het geeft ons een excuus om deze auto nog eens over Belgische wegen te sturen!

Prijskaartje?

Oké, tijd voor die tweede hamvraag; de prijs. Op dit moment hebben we nog geen officiële prijs. Niet helemaal gek, want op dit moment is er zelfs nog geen officiële verdeler gevonden voor BYD België! Inchcape, het bedrijf boven Toyota en Lexus België zou het dopje al van de pen hebben getrokken maar nog geen handtekening hebben gezet. Een kwestie van de laatste details dus voor ze eind dit jaar aan de verkoop starten.

Byd Atto3 rijtest 2022 autofans info

Hebben we het terug even over de prijs, dan konden we via de Europese tak van BYD al achterhalen dat die ergens rond de 35.000 euro komt te liggen. Of met andere woorden: op het niveau van een MG ZS EV en fors onder de prijs van een kale Volkswagen ID.3. In één adem laat BYD ook weten dat haar modellen vanaf de basis al royaal uitgerust zullen zijn. Niet anders voor deze Atto3. Omdat BYD al haar componenten zelf maakt kampt het merk tenslotte ook niet met leverproblemen. Dat kan in deze tijden wel eens positief uitpakken voor het Chinese BYD.

Conclusie

Voor de Belgische automarkt mag BYD dan wel een nobele onbekende zijn, in thuisland China en in andere sectoren is het een ware multinational. Een gigant die nu ook zijn auto's naar onze contreien laat rijden. De Atto3 is dan wel van de eerste lichting, hij belooft meteen al de boel op stelten te komen zetten... als die prijs binnen de perken blijft.

Byd Atto3 rijtest 2022 autofans info

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
John 21:41
afbeelding van John

Ziet er niet slecht uit. Ik zag jaren geleden wel eens BYD e6 modellen rondrijden in Brussel als taxi, maar zie ze nu precies niet meer rijden. Zullen ondertussen afgeschreven zijn vermoed ik.

Yannick 19:34
afbeelding van Yannick

ik vind het een subliem ding, ziet er tof uit en lijkt goed bevonden door de kenners.
Wat ik me wel afvraag door deze -onverwachte- gigantische prijsstijgingen van de elektriciteit... Heb je nog wel één voordeel aan elektrisch rijden? is het ondertussen niet evenduur als benzine bollen? En volgens mij gaat het ook de kant uit dat elektrisch rijden -net nu het voordelig was- ook niet meer voordelig zal gaan worden in de komende 10 jaar.

iemand goed met cijfers??

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws