Dit nieuwe Hot Wheels-autootje houdt je kind lekker realistisch

Hot Wheels & MSCHF 'Not Wheels' 2024

Alle speelgoedautootjes hebben doorgaans één ding gemeen. Ze zitten namelijk in perfecte staat in de doos, alsof de auto in kwestie vers uit de showroom komt dus. Hot Wheels gooit het echter over een andere boeg, want hun nieuwste miniatuurtje wil de afgeleefde auto’s van deze wereld in de bloemetjes zetten.

Ben je een autofan, dan is de kans groot dat je bent opgegroeid met toch zeker een paar speelgoedautootjes onder je bed. Die speelgoedautootjes begonnen waarschijnlijk ook allemaal hun leven als piekfijne replica’s van echte auto’s — ook al bladderde er na een paar uur plezier wel eens een stukje verf van af. Eens je dan oud genoeg was om je eerste échte auto te kopen, is de kans echter groot dat die niet nieuw en dus ook niet perfect was… Dus waarom bestaan zo’n auto’s dan niet in miniatuurvorm?

Opgepast: rijdt slecht

Die vraag moeten ze zich bij Hot Wheels luidop gesteld hebben — zo luidop, dat ze er misschien nét over gegaan zijn. Maak dus kennis met de ‘Not Wheels’, waarschijnlijk het meest aftandse speelgoedautootje dat je nieuw kan kopen. Sterker nog: het gaat zelfs niet eens om een functioneel speelgoedautootje want Hot Wheels waarschuwt je voor aankoop dat de ‘Not Wheels’ maar moeilijk rijdt. Zo beschikt het miniatuurtje over slechts drie wielen terwijl rechtsachter een kale, verroeste naaf zit. Ook de dorpels zitten rot van de roest en één van de deuren steekt in de verkeerde kleur. Verder is het achterlicht rechts kapot en staat er “was me” in het vuil van de achterruit geschreven, en zo kunnen we nog wel even doorgaan met het opsommen van de unieke details.

Hot Wheels & MSCHF 'Not Wheels' 2024

Nu kan je dit natuurlijk wel aan je kind geven als je het even kennis wil laten maken met de minder mooie kanten van auto-eigendom, maar het mag wel duidelijk zijn dat het hier niet echt om speelgoed gaat. In de plaats daarvan is de ‘Not Wheels’ het resultaat van een samenwerking tussen fabrikant Hot Wheels en Amerikaans kunstcollectief MSCHF. Het doel is om alle afgeleefde auto’s van deze wereld ook eens in de bloemetjes te zetten en om die reden vertrokken ze niet van een bestaand model, maar gewoon van een generisch ogend 90’s-design. Je haalt het petieterige statement in huis vanaf je 37 euro overmaakt naar de webshop van Hot Wheels-moederbedrijf Mattel.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws