KGM Actyon is budget Range Rover Velar (2024)

KGM Actyon belgie info

Het Zuid-Koreaanse KGM heeft internationaal het doek gehaald van de Torres coupé! Die gaat door het leven als de KGM Actyon en is minder coupé-ig dan je zou denken. We willen niet zeggen dat dit lijkt op een Koreaanse Range Rover Velar... maar ver zitten we er dan niet vanaf.

Even snel opfrissen: het Zuid-Koreaanse SsangYong gaat tegenwoordig door het leven als KGM en heeft met de Torres een succesnummer in handen. Dat succes wil het nu verder drijven met een opvolger voor de Actyon. Je weet wel, de échte originele SUV Coupe (sorry, BMW X6). Maak kennis met het meer sierlijk gelijnde broertje van de Torres.

KGM Velar

Waar Torres nog resoluut kiest voor een stoere offroadstyling, merk je dat deze Actyon meer inspeelt op een modieuze snit. Vergelijk het met het verschil tussen een Range Rover Sport en Range Rover Velar. Da's niet eens half gelogen, want knijp je ogen tot spleetjes, kijk naar de achterkant en je zou deze Actyon zo vergissen met een Velar. Er zijn natuurlijk slechtere auto's om mee vergeleken te worden.

KGM Actyon belgie info

De snuit krijgt een unieke invulling met een uit strepen bestaande ledstreep die de twee ledlichten aan weerszijden verbindt. Enfin, genoeg leds dus! De bips verliest de - toch al fake - reservehouder voor de band en wordt een stuk afgeronder. Zeker met de gouden kleurstelling op de persplaatjes oogt hij daardoor uitermate modieus.

Naft en EV

Hoewel KGM nog geen technisch specs vrij heeft gelaten, gaan we er vanuit dat hij dezelfde motoren onder de kap krijgt als broeders Torres. Het gaat dan over een 1.5-liter viercilinder benzine met 163 pk of een volstrekt elektrische aandrijflijn met een 207 pk op de vooras en een accu van 72 kWh.

KGM Actyon belgie info

Op dit moment is deze Actyon nog niet onthuld voor de Europese markt, al is het een zekerheid dat hij ook naar onze contreien zal komen. De kans zit er zelfs in dat hij zal debuteren tijdens het Belgische autosalon in 2025!

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws