Nieuwe BMW X2 plaagt met langer silhouet... o ja, en verlichte neusgaten

BMW X2 teaser 2023

De nieuwe BMW X2 belooft mooi in de pas te gaan lopen met de rest van het gamma. Dat zeggen we niet alleen omdat hij een verlichte grille krijgt, of omdat hij er ook als elektrische iX2 zal zijn. Nee, de X2 wordt voortaan een echte SUV-coupéversie van de X1, net zoals de X4 dat is van de X3 en de X6 van de X5.

SUV-coupés zijn in, vraag het maar eens aan BMW. Zij zijn namelijk zowat verantwoordelijk voor de commercialisatie van die carrosserievorm – en beslis gerust voor jezelf of je dat nu positief vindt of niet. Dat deden ze destijds met de X6 en intussen hadden ze er ook al een X4 en een X2, al was die laatste een beetje een valsspeler. Waar de X4 namelijk duidelijk een X3 met schuinere daklijn was en de X6 hetzelfde deed met de X5, was de X2 eerder een modelletje op zichzelf... Maar daar lijkt nu verandering in te gaan komen.

(i)X1 + aflopende daklijn

BMW heeft namelijk een eerste teaser over de X2 gedeeld op zijn sociale media, en die krijgt een grondig hertekend silhouet. Zo komt het model een stuk langer dan voorheen voor de dag en duikt de daklijn achteraan ook aanzienlijk steiler naar beneden. Die mondt dan uit in een smaakvol spoilertje dus jawel: de sportieve toets is aanwezig. In vooraanzicht zouden we dan weer zweren tegen een X1 aan te kijken, maar dan wel eentje met een grotere en ietwat trapeziumvormige grille... En hoe we dat zo goed weten: het ding krijgt natuurlijk een opvallende LED-omlijsting aangemeten, dus dat is meteen het opvallendste kenmerk op de verder duistere beelden.

Voorlopig blijft het echter bij die duistere beelden, dus voor meer informatie zijn we aangewezen op de laatste roddels. Daar circuleert namelijk dat de X2 voor het eerst een elektrische versie zou krijgen, wat niet heel verwonderlijk klinkt aangezien het model er op het eerste gezicht alvast nauw verwant aan de X1 uitziet. Reken dus op een iX2 met de genen van de iX1, terwijl de rest van het motorengamma waarschijnlijk ook aansluiting zoekt bij het hogere broertje. Wanneer we er meer details over mogen weten, is nog niet bekend.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Jos D. 17:36
afbeelding van Jos D.

Nog ff en hij kan ook niezen :-)

Akoz 04:26
afbeelding van Akoz

Lijkt wel op een biggetje...

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws