Jeep plaagt met Wagoneer S: elektrische luxe-SUV voor Europa

Jeep Wagoneer S teaser 2024

Goed nieuws als je uitkijkt naar elektrische terreinwagens, want dit jaar zitten er al zeker twee stuks in de pijplijn. Zo brengt Jeep niet alleen de ruige Recon naar onze contreien maar mogen we ook een Wagoneer S verwachten in het luxesegment. Die laatste laat alvast even zijn LED-verlichte smoelwerk zien.

Nog niet zo lang geleden had Jeep welgeteld nul elektrische modellen in zijn gamma, maar het kan snel keren. Zo lanceerden ze eind 2022 de Avenger en dat was niet alleen hun allereerste EV, maar ook hun allereerste auto ooit die de titel van ‘European Car of the Year’ kon opstrijken. Elektrische Jeeps lijken met andere woorden best wel in de smaak te vallen, dus waarom zouden ze daar stoppen?

Luxe-EV met 600 pk

Het merk heeft nu namelijk een teaserfoto van hun tweede EV de wereld in gestuurd en ze kleven er meteen ook al een naam op. Dit wordt dus de Jeep Wagoneer S en ben je een beetje thuis in het Amerikaanse gamma van de constructeur, dan weet je dat er daar al een Wagoneer-zonder-S verkrijgbaar is met verbrandingsmotoren. Reken dus op een gelijkaardige gigant, maar dan met flink wat LED-verlichting achter zijn gesloten grille en natuurlijk een elektrische aandrijflijn. Daarover geeft Jeep mee dat de topversie zo’n 600 pk naar de vier wielen stuurt, goed voor een 0-naar-100-tijd van 3,5 seconden… In een enorme luxe-SUV!

Jeep Grand Wagoneer US 2024

Jeep zal deze Wagoneer S eerst in de VS onthullen en dat doet het omstreeks de herfst van dit jaar. Nadien volgen andere wereldmarkten, waaronder dus ook ons eigenste Europa. De Wagoneer S komt trouwens niet alleen: gisteren kregen we nog eens bevestiging dat Jeep ook de Recon naar onze contreien brengt en dat wordt een rasechte offroader op stroom. Tel daar dus de Avenger bij op, en de Amerikanen zijn al goed op weg om tegen 2030 alleen nog elektrische auto’s te verkopen in Europa.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités