Elektrische Renault 5 E-Tech geprijsd: houdt de belofte van 25.000 euro stand? (2024)

Renault 5 E-Tech 2024

Goed nieuws als je een betaalbare EV zoekt, en liefst nog eentje met karakter ook. De nieuwe Renault 5 E-Tech heeft namelijk de catalogus bereikt en dat is een hatchback die zijn retrolooks weet te verzoenen met een elektrische aandrijflijn... En met een schappelijk prijskaartje, of toch als je even geduld kan oefenen.

Er is een nieuw mikpunt in elektroland: 25.000 euro. Dat is namelijk de prijs waar de ene na de andere constructeur nu op — of nog liever: onder — mikt. Zo lanceerde Citroën al een ë-C3 die zijn doel niet miste, plant Fiat hetzelfde met een elektrische Panda en zijn ze zelfs bij Volkswagen druk in de weer om een modelletje voor dergelijk geld te ontwikkelen: de ID.2. Eén van de eersten die echter met die belofte uitpakte was de Renault 5 Prototype in 2021 dus een paar jaar en wat inflatie later, maakt Renault die belofte waar?

25.000 euro in 2025, 27.900 euro in 2024

Jazeker, of toch indien je kan wachten tot begin volgend jaar. Aanvankelijk brengt Renault zijn 5 E-Tech namelijk op de markt in slechts twee uitrustingsniveaus: de ‘Techno’ van 32.900 euro en de ‘Iconic Cinq’ van 34.900 euro. Je leest het goed: daarmee zijn ze dus aanzienlijk duurder dan 25.000 euro maar daar is natuurlijk een reden voor. Zo beschikken allebei deze versies over de grotere 52 kWh-accu, goed voor een WLTP-rijbereik van 410 kilometer. Daarnaast zijn ook zaken als een warmtepomp, snellaadfunctionaliteit tot 100 kW, adaptieve cruise control en alle denkbare infotainment van de partij en beschikt de ‘Iconic Cinq’ zelfs over bijvoorbeeld verwarmde voorzetels en een verwarmd stuurwiel. Kortom: dit zijn best goed uitgeruste 5’jes.

Renault 5 E-Tech 2024

Heb je al die snufjes echter niet nodig, dan kan het binnenkort goedkoper. Begin 2025 belooft Renault namelijk een ‘Five’ geheten basisversie op de markt te brengen die het moet stellen met een accuutje van 40 kWh en een rijbereik van 300 kilometer. Veel meer mogen we daarover nog niet weten, behalve dat die een prijskaartje van precies 25.000 euro mag dragen. Die komt dan wel niet meer in aanmerking voor de Vlaamse EV-premie aangezien die enkel dit jaar geldig is. Voor de ‘Techno’- en ‘Iconic Cinq’-versies geldt dat wel dus bestel je die nog dit jaar, dan kosten die je na aftrek van de premie respectievelijk 27.900 en 29.900 euro. Allen naar de Renault-configurator dan maar, vanaf de bestellingen openen op 31 mei 2024.

Derniers articles publiés

Commentaires (2)

Laisser un commentaire
this 15:23
Portrait de this

Goed om te weten dat het kan. 25k blijft jammer genoeg nog steeds heel veel geld, maar het is toch al een stuk beter dan de concurrentie die daar een serieus pak boven ligt. En het is nog eens een leuk wagentje ook.

John 20:02
Portrait de John

Prima gerekend van Renault. Buiten de Citroen ë-C3, zijn er nog niet vele andere auto's die zo goedkoop zijn. Met 32.900 en 34.900 zetten ze zich concurrentieel op de markt en pikken ze nog wat overheidscentjes mee, want die premie lijkt mooi ingecalculeerd te zijn.

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités