Wordt dit de elektrische Fiat Panda? Echt waar?

Fiat Panda gelekt 2024

Hou je van de schattige stadswagentjes waar Fiat bekend mee is geworden, dan zal dit je vast niet bevallen. Er zijn namelijk patentbeelden opgedoken van een auto die naar verluidt moet uitgroeien tot de nieuwe, elektrische Fiat Panda. Veel zekerheid is er echter nog niet… En dat vinden wij maar goed ook.

Als er één ding is waar Fiat altijd al goed in geweest is, dan moét dat wel het ontwikkelen van slimme kleine autootjes zijn. Zo komt natuurlijk als eerste de 500 in onze gedachten maar ook nadien toverden de Italianen een glimlach op ieders gezicht met modellen als de 126, de Seicento en pas nog de Topolino. Stiekem komen die qua impact echter niet in de buurt van de Fiat Panda want sinds zijn lancering in 1980 geldt die zowat als blauwdruk voor hoe een betaalbare, compacte hatchback eruit hoort te zien… En over blauwdrukken gesproken: hier heb je er nog een paar.

Troosteloze verschijning

Er zijn namelijk patentplaten opgedoken van een auto die volgens de geruchten de nieuwe Fiat Panda moet worden. Die lijkt dan wel finaal de overstap te wagen naar het rijk der crossovers, maar verder doet de snuit inderdaad sterk denken aan Fiats nieuwe designtaal. Achteraan herinneren enkel de vierkantige lichten nog aan de guitige vormpjes waarmee de huidige Panda wél nog durft spelen. Sterker nog: zelfs van de knappe Centoventi Concept die in 2019 een voorsmaakje moest geven van een elektrische Panda, blijft er vrijwel niks over… En dat is jammer want plaats je deze patenttekeningen naast de voorgaande generaties van de iconische Fiat, dan vinden we dit maar een troosteloze verschijning.

Fiat Panda gelekt 2024

Niks is echter zeker, want nergens wordt bevestigd dat het effectief om de aankomende Fiat Panda gaat. Zo kunnen we hier evengoed kijken naar een ander nieuw model, al is de kans toch best groot dat het 'm is. We weten namelijk al langer dat de nieuwe Panda op het ‘Smart Car’-platform van de Citroën ë-C3 komt te staan en daar lijken de proporties van dit gelekte autootje wel mee overeen te komen. De Fiat zal dus ook zijn elektrische aandrijflijn met de Citroën delen, én zijn lekker laag prijskaartje. Of dat echter genoeg is om ons te overtuigen, leren we bij de lancering van de elektrische Fiat Panda midden dit jaar.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws