Vaarwel, T-Roc Cabrio: laatste open Volkswagen krijgt geen opvolger

Volkswagen T-Roc Cabrio afscheid 2024

Treur, cabriofanaat, want de Volkswagen T-Roc Cabriolet loopt op zijn laatste benen… Alhoewel, ‘treur’: de open SUV valt stiekem allesbehalve bij iedereen in de smaak. Zelfs dan is er echter een reden om zijn teloorgang jammer te vinden, want daardoor telt de VW-catalogus straks geen enkele cabrio meer.

Het gaat niet goed met de cabrio en nee, dat ligt niet alleen aan het feit dat het op het moment van schrijven putje winter is. Terwijl je pakweg 20 jaar geleden namelijk nog bij talloze fabrikanten terecht kon voor vaak goedkope cabrioletjes, schrapten heel wat van die fabrikanten inmiddels alle open modellen uit hun gamma. Daardoor blijft er eigenlijk maar een handjevol betaalbare cabrio’s op onze markt over, maar binnenkort wordt dat handjevol nog maar eens een beetje kleiner.

Tweede populairste cabrio niet populair genoeg

Volkswagens ontwikkelingsbaas, Kai Grünitz, heeft namelijk tegenover Automotive News Europe laten vallen dat we van de T-Roc Cabriolet geen opvolger hoeven te verwachten. De huidige T-Roc zou omstreeks 2025 vervangen worden door een nieuw exemplaar dat terug de technische basis van de Golf zou overnemen, maar dan van de gefacelifte versie die binnenkort onthuld wordt. Dat zet de deur open voor meer elektrificatie en in ruil moet de cabrioversie eruit. De reden: “er is slechts een kleine groep klanten voor cabrio’s,” aldus de ontwikkelingsbaas.

Volkswagen T-Roc Cabrio afscheid 2024

Dat het net Volkswagen is dat dit zegt, is misschien enigszins verwonderlijk. Zo schopte de T-Roc Cabriolet het vorig jaar nog tot tweede bestverkochte cabriolet van Europa maar kijken we naar de absolute cijfers, dan is de open variant stiekem geen doorslaand succes. Met alles samen 11.693 verkochte exemplaren in 2023 vertegenwoordigde de cabrio namelijk slechts 6 procent van de totale T-Roc-verkopen in Europa. Reden genoeg dus voor het merk om er na deze generatie de spreekwoordelijke stekker uit te trekken, en daarmee sluit Volkswagen zich aan bij talloze andere constructeurs die hun betaalbare cabriolets al laten varen hebben.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités