Impressie: Audi RS6 (2011)

De nieuwe generatie A6 werd in Detroit en kort nadien ook in Brussel voorgesteld. Over de sportievere varianten is nog geen woord gerept, al wil dat niet zeggen dat menig photoshopper stil zit. Deze impressies van de RS6 geven alvast een mooie impressie over hoe het er allemaal zou gaan uitzien. De verschillen met de leasing-variant zijn zoals steeds opvallend. Twee grote ovale uitlaatpijpen, nieuwe bumper voor- en achteraan, vernieuwde grille en uitgebouwde wielkasten om het dikker te laten ogen.

Daarnaast vinden we de nodige badges terug. Onder de kap zou voor het eerst een 4.0 liter V8 schuilen. Die lost daar de biturbo V10 in, heiligschennis voor sommigen. Desondanks meent Audi dat er niet werd ingeboet in prestaties. Grote voordeel van de V8-eenheid is het lagere verbruik en het lagere gewicht.

Niet alleen de V8 zorgt voor gewichtsbesparing, ook het nieuwe MLP-platform zorgt voor minder gewicht en een betere verdeling van het totale gewicht. De nieuwe RS6 krijgt ook de nieuwste generatie vierwielaandrijving mee, ook die werd 100 kilogram lichter tegenover zijn voorganger.

Via Autoblog.it

Derniers articles publiés

Commentaires (10)

Laisser un commentaire
Yvesw 10:50
Portrait de Yvesw

@SeMTeX: Inderdaad. Zeggen dat alle Audi's op elkaar lijken is één, maar dan zelf bij photoshops gewoon een paar onderdelen bij elkaar smijten... Das wel heel goedkope picturetuning hoor!
Ik verwacht/hoop dat Audi toch met iets "anders" gaat komen dan we nu gewoon zijn. Terug subtieler... *fingers crossed*

Wim 12:56
Portrait de Wim

ik verwacht eigenlijk meer van hetzelfde, maar zie toch weeral uit naar het duel met de nieuwe M5

Yvesw 16:03
Portrait de Yvesw

Ik loop hier niet zo warm van. Die voorkant.. Kom op... daar kan je een klein melkwegstelsel in parkeren..

Yvesw 18:36
Portrait de Yvesw

@TdM: Inderdaad, ik geef toe, ik zie mijn s/rs'en graag zo normaal mogelijk. Heb het wat gehad met de kijknaarmijmentaliteit van tegenwoordig met als hoogtepuntjes: een BMW5 serie met 2l diesel met het uiterlijk van een volbloed racebeest (M-pakket), Mercedes C-klasse met een amg pakket en ga zo verder. Audi blijft dan nog bescheiden met hun S-line...
Maar goed, ik zit vandaag dan ook gewoon in een zaagbui :)

Yvesw 15:54
Portrait de Yvesw

Geeft de strijd op... :p

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités